Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen
Zoek op producten,
mensen en merken.
Meer informatie over GIP GIP handleiding
Boomkwekerij Udenhout
Schoorstraat 23
5071 RA Udenhout
Nederland

Tel: 013 511 75 00
Fax: 013 511 75 01
E-mail: info@udenhout-trees.nl

BTW: NL002719642B01
KvK: 18018779

www.udenhout-trees.nl
Onze bomen, uw toekomst. Milieukeur/Duurzaam ondernemen
Tijden veranderen; wensen en eisen voor de openbare ruimte veranderen. Begin van deze eeuw werd er nog vaak uitgegaan van traditionele boomaanplant: boom + maat = prijs. Tegenwoordig is duurzaamheid prioriteit één en is de missie en uitstraling van het bedrijf doorslaggevend. People en planet vraagstukken bepalen vandaag de dag het groenbeleid voor onze openbare ruimte. Als boomkweker spelen wij een belangrijke rol in het beperken van deze vraagstukken, zoals het afvangen van fijnstof, CO2 reductie, biodiversiteit, verkoeling van steden, welbevinden en stressvermindering (wonen, werken en recreëren), waardeontwikkeling van onroerend goed en ontwikkeling van wegen, dijken en prachtwijken.

Om huidige en toekomstige P&P vraagstukken op te kunnen lossen, is het voor boomkwekers een noodzakelijke voorwaarde te groeien in productie, variatie en kwaliteit. Boomkwekerij Udenhout loopt altijd in ontwikkeling voorop. Ruim 125 jaar wortelen wij in het Brabantse Mekka van boomkwekerijen en beschikken over lange ervaring, moderne apparatuur, een totaalpakket en een enthousiast team met liefde voor het vak. Onze visie is dat duurzaamheid niet gezien mag worden als luxe, maar als een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Onderzoek naar en ontwikkeling van noviteiten moet vanzelfsprekend een doorlopend proces zijn. Wij zijn trots op het feit dat wij niet alleen een groen bedrijf zijn, maar ook groen denken. Dat is de beste garantie voor groei en continuïteit.
Duurzaam produceren is voor Boomkwekerij Udenhout BV niets nieuws. Gelegen in het natuurgebied de Brand, tegen het Nationale Park De Loonse en Drunense Duinen heeft de kweker al jarenlang respect voor de natuur en streeft naar harmonie met de natuur om zich heen.
Dit is ook de reden dat Boomkwekerij Udenhout BV aan de slag is gegaan met het Milieukeur Certificaat, wat resulteerde in een positief resultaat.

Wat houdt Milieukeur nu precies in voor de laanboomkwekerij:
-Het minimale gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. Dit door gebruik van middelen met een zo’n laag mogelijke milieubelasting. Kunstmest is iets wat bij Boomkwekerij Udenhout BV al jaren niet meer wordt gebruikt. Met behulp van de groenbemesters (Tagetes, Soedangras) en paarden- en geitenstalmest zorgt de boomkweker voor een optimale bemesting en voorkomen een verdere verschraling van de boomkwekerijpercelen.
- Het maken van een waterplan. D.w.z. zorgvuldig omgaan met grondwater en oppervlakte water. Hetgeen voor vollegrondskwekers al minimaal is.
- Het opstellen van een bedrijfsnatuurplan. Met dit plan wordt flora en fauna binnen de kwekerij gestimuleerd om de kwekerij inpasbaar te maken in de omgeving. Bijvoorbeeld door de aanleg van diverse padden- en kikkerpoelen. In de praktijk ontstaat steeds meer biologisch evenwicht in de kwekerij.
- Het waarborgen van een goed afgehard product met een zeer goede hergroei.
CONTACTPERSONEN
Kees van Iersel
+31 (0)653 198 360
kvi@udenhoutbv.com
Martien Mantje
Directeur
+31 (0)683 991 714
mm@udenhoutbv.com
Corné Leenders
Hoofd verkoop
+31 (0)651 616 646
cl@udenhoutbv.com
Thomas de Ruiter
Verkoop & advies Zuid en Oost-Nederland
+31 (0)620 002 267
tdr@udenhoutbv.com
Franky Vandeputte
Verkoop & advies België / Luxemburg / Frankrijk
+32 (0)476 889 534
fv@udenhoutbv.com
Michel Lopez
Agent dept: 1, 2, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 13, 21, 25, 26, 30, 38, 39, 42, 43, 48, 51, 52, 54, 55, 57, 67, 68, 69, 70, 71, 73, 74, 83, 84, 88, 90
+31 (0)651 463 445
mlo@udenhoutbv.com
Maxime Vabois
Verkoop & advies West-Frankrijk
mv@udenhoutbv.com
Willian de Jong
Verkoop & advies Export
+31 (0)623 762 993
wdj@udenhoutbv.nl
Martijn van der Bruggen
Verkoop & advies Zuidwest-Nederland en België
+31 (0)614 433 545
mvdb@udenhoutbv.nl
Siska Donkers
Verkoopondersteuning
+31 (0)13 511 7518
sd@udenhoutbv.com
Peter van Dongen
Hoofd logistiek Nederland / België
+31 (0)613 918 457
planning@groen-logistiek.nl
Roel Staps
Planner binnenkomende vrachten
+31 (0)653 905 197
rs@groen-logistiek.nl
BROCHURES
NIEUWSBERICHTEN ARTIKELEN
Uitdagingen en kansen van klimaatbomen tijdens symposium Climate Trees
Afgelopen woensdag vond in Dodewaard symposium Climate Trees plaats. Een dag met inspirerende presentaties en pitches van deskundigen.
Lees meer
Het Witte Lint bedreigd door insect
Het bomenkunstwerk Het Witte Lint in Zutphen wordt bedreigd door de perenprachtkever. Minstens 260 bomen zijn zodanig aangetast, dat ze direct moeten worden gekapt.
Lees meer
Jan Dieter Bruns van Bruns-Pflanzen-Export op symposium Climate Trees
Voor boombeheerders en boomkwekers is het een hele opgave: omgaan met het veranderende klimaat. Vooral het vinden van boomsoorten die hitte in steden aankunnen blijkt lastig.
Lees meer
Nieuwe editie Telermaat Zomertour in juli van start
In 2018 organiseert Telermaat voor de derde keer de Zomertour. Dit jaar doet de toer vier locaties aan van woensdag 3 tot en met zaterdag 6 juli.
Lees meer
Wat kunt u leren op het Seminar Climate Trees op 20 juni ?
De vakbladen Boomzorg, Stad+Groen en Boom In Business organiseren op 20 juni bij Batouwe Boomkwekerij een seminar over de selectie van de juiste bomen.
Lees meer
Udenhoutse proef met boomkweek én grasteelt
Na de kippen in de boomkwekerij gaat Boomkwekerij Udenhout een nieuw experiment aan. In samenwerking met een agrarisch ondernemer kijkt het naar de mogelijkheid grasteelt en boomkweek te combineren.
Lees meer
Lancering animatiefilm: “Hebben we bomen nodig?”
Verschillende boomkwekers uit Midden-Brabant hebben een educatieve animatiefilm gelanceerd.
Lees meer
Groenvoorzieningsbijeenkomst van start 6 februari
Op 6 februari vindt er een Groenvoorzieningsbijeenkomst plaats in het Zeeuwse Oude Tonge. Belangstellenden zijn vanaf 19 uur welkom voor een gevarieerd programma.
Lees meer
Keurmerk Planetproof voor Boomkwekerij Udenhout
Boomkwekerij Udenhout heeft het keurmerk Planetproof gehaald; het keurmerk dat in 2019 Milieukeur zal vervangen.
Lees meer
Verplaatsing deel meidoorns het Witte Lint door verkeersmaatregelen
Vandaag zijn werkzaamheden aan de N348 gestart, die als gevolg hebben dat 28 bomen van het Witte Lint moet worden verplaatst. Dat meldt de Stentor.
Lees meer
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
'Eén wortelstelsel zorg voor evenwichtige meerstammige boom'
Meerstammige bomen worden steeds populairder; hun grillige vorm wordt gezien als natuurlijker dan de rechte laanboom. Veel bomen zijn geschikt om als meerstammige de aandacht te trekken.
Peter Derksen (Stichting Nationale Boomfeestdag): 'Door het groene bewustzijn te vergroten bij kinderen verbeter je de wereld'
Op de afgelopen Boom Inspyratie Dag bij Boomkwekerij Ebben zette directeur Peter Derksen van de Stichting Nationale Boomfeestdag twee projecten in het zonnetje: de tuin rond het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie in Amersfoort en woonlandschap de Leyhoeve bij Tilburg.
Partnernieuws
De Hovenier is een nieuw vakblad. Dit vakblad richt zich op de relatief kleine bedrijven, bedrijven, die zich focussen op de particuliere tuinen en het MKB segment. Uitgangspunt van dit vakblad is: Van de hovenier, voor de hovenier, door de hovenier.
Drie prikkelende projecten tijdens Boom Inspyratie Dag
Op donderdag 26 oktober 2017 organiseren de vakbladen Boomzorg, Stad+Groen en Boom in Business voor de zevende keer de Boom Innovatie Dag. Vanwege het thema Bomen Inspyreren Mensen én vanwege de locatie, het Ebben Inspyrium in Cuijk, is dit evenement eenmalig omgedoopt tot Boom Inspyratie Dag.
Partners van Stad+Groen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte
Het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wat zijn de activiteiten van de partners van Stad+Groen op dit evenement?
Ook een gewone groenbeheerder kan onverhoeds voor de camera belanden
Op de aanstaande Boom Inspyratie Dag worden drie bijzondere boomprojecten in de spotlights geplaatst. Met een daarvan is iets bijzonders aan de hand: het Witte Lint.
Inspyratieproject: Het Witte Lint, Boomkwekerij Udenhout en Vaarkamp B.V.
Voor deze editie van de competitie 'Boomproject van het Jaar' (BvhJ) van de landelijke VHG Vakgroep Boomspecialisten treedt Boomkwekerij Udenhout naar voren met boomproject Het Witte Lint.
Kip, de meest veelzijdige .... onkruidbestrijder
Boomkwekerij Udenhout introduceerde in juni 2017 onder de naam Kweker-Ei een nieuwe manier van onkruid beheren. Het gaat om een pilot waarin scharrelkippen een perceel laanbomen onkruidvrij houden. Vanuit een mobiele stal gaan de kippen dagelijks naar hun werk.
1 | 2 | 3 | 4
FOTOREPORTAGE