Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Boomteelt Nieuws Blog Techniek Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Groundsman
Stad + Groen

Henk Raaijmakers ook vakgroepvoorzitter in ‘LTO nieuwe stijl’

donderdag 15 juni 2017

Henk Raaijmakers
De eerste vier vakgroepvoorzitters van 'LTO nieuwe stijl' zijn benoemd. Henk Raaijmakers is daarbij opnieuw benoemd tot voorzitter Bomen- en Vaste plantenteelt.

LTO Nederland moderniseert. Mede daardoor zoekt LTO Nederland bestuurders in de vakgroepen die passen bij de nieuwe functieprofielen. "We zijn met de vertrouwenscommissies hard aan de slag gegaan. En hebben goede kritische gesprekken gevoerd. Na deze gesprekken zijn de eerste voorzitters van vier vakgroepen in de nieuwe stijl benoemd", zegt Marc Calon, voorzitter LTO Nederland. De gesprekken met de andere vakgroepen lopen nog.

Naast Raaijmakers zijn Jaap van Wenum, Arie Kool en Wim Thus benoemd voor resp. voorzitter Akkerbouw, voorzitter Konijnenhouderij en voorzitter Kalverhouderij. Kool neemt het stokje over van Sjef Lavrijsen, de andere heren waren al vakgroepvoorzitter.

"De drie heren hebben opnieuw gesolliciteerd voor de voorzittersfunctie. En ook gelet op de nieuwe functieprofielen blijven zij de meest geschikte kandidaten voor de vakgroepen", aldus Calon. "Is dit vernieuwend? Ja, we hebben alle functies opnieuw tegen het licht gehouden, maar dat wil niet zeggen dat goed presterende en geschikte voorzitters niet mogen blijven natuurlijk!"

Uitgangspunten
Eén landelijke positiebepaling en stem. In verbinding met de leden een visie en strategie bepalen die gedragen wordt door maatschappij en politiek en daarmee duidelijkheid en ruimte creëren voor ondernemers in de sector. Dat zijn de uitgangspunten van het moderniseringsproces door LTO Nederland. "De vernieuwing zit hem niet alleen in de nieuwe functieprofielen en sterke voorzitters. Ik zie het ook duidelijk terug in de nieuwe manier van denken bij LTO."

door Kelly Kuenen


REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Greentrading Zundert
Datum: maandag 15 januari 2018
Tijd: 15 januari t/m 9 februari 2018
Locatie: Diverse Locaties
Lees meer...
IPM Essen
Datum: dinsdag 23 januari 2018
Tijd: 23 t/m 26 januari
Locatie: Messe Essen, Duitsland
Lees meer...
International Perennial Plant Conference
Datum: vrijdag 9 februari 2018
Locatie: Grünberg (D)
Lees meer...
Horticontact
Datum: dinsdag 20 februari 2018
Tijd: 20 t/m 22 februari
Locatie: Evenementenhal Gorinchem
Lees meer...
Boomfeestdag
Datum: woensdag 14 maart 2018
Lees meer...
Garden Trials and Trade
Datum: dinsdag 12 juni 2018
Tijd: 12, 13 en 14 juni 2018
Lees meer...