Archief Agenda Contact Disclaimer Adverteren Abonneren
Nieuws Blogs Green-Industry-Profile
Greenkeeper
Fieldmanager
Boomzorg
De Hovenier
Sportsturf
Stad + Groen

FNV repareert WW en WGA voor ruim 150.000 werknemers

dinsdag 27 maart 2018

Ruim 150.000 werknemers uit de agrarische en groene sectoren hebben weer recht op de volledige uitkering van hun premies voor de WW en WGA (de werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten).

Door de reparatie van de WW hebben werknemers die langer dan tien jaar in dienst zijn, weer de oude opbouw voor hun werkloosheidsuitkering door afspraken die zijn gemaakt tussen FNV Agrarisch Groen en diverse groen- en agrisectoren en -bedrijven. De reparatie is per 1 september een feit.

Langer inkomenszekerheid
Henk Onstwedder, bestuurder FNV Agrarisch Groen: 'Dat betekent dat werknemers langer inkomenszekerheid hebben in het geval zij werkloos raken en op zoek moeten naar nieuw werk. Wij zijn zeer verheugd dat deze reparatie tot stand kon komen met medewerking van alle partijen in het overleg. Complimenten voor de werkgevers die inzien dat dit een belangrijke reparatie is voor de werknemers. Zij laten zien dat een collectief optreden loont.'

Buiten de boot
FNV Agrarisch Groen heeft afspraken kunnen maken met vele sectoren en bedrijven, namelijk de Glastuinbouw, Open Teelten, Groothandel Bloembollen, Hoveniersbedrijf, Flora Holland, Tuinzaadbedrijven, Gebroeders van Kessel en Bos en Natuur. Toch vallen nog altijd zo'n 25.000 medewerkers uit de agrarische en groene sector buiten de boot. Onstwedder: 'Helaas hebben nog niet alle sectoren en bedrijven dezelfde stap gezet. Daarom roept FNV Agrarisch Groen de partijen op om haast te maken en de werknemers hun rechten terug te geven.'

Zelf premie betalen
De reparatie herstelt de gevolgen van de kabinetsingreep, waarbij bepaald werd dat de opbouw na tien jaar beknot wordt. Bij de WW-reparatie is afgesproken dat de werknemers zelf de premie betalen. Alle werknemers uit de deelnemende sectoren doen automatisch mee aan de WW-reparatie. De aanvangspremie is bruto 0,2% en kan oplopen tot 0,7%. De premie wordt ingehouden door de werkgevers en afgedragen aan Stichting PAWW, die in samenwerking met RAET het management en de administratie verzorgt.

door Nino Stuivenberg

GERELATEERD NIEUWS

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.
REACTIE PLAATSEN
Naam:
E-mail (wordt niet getoond op de website):
Reactie:

VACATURES
GREENFORUM
AGENDA
Plantarium 2018
Datum: woensdag 22 augustus 2018
Tijd: 22 t/m 24 augustus 2018
Locatie: International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude
Lees meer...
Demomiddag bodem- en plantversterking
Datum: woensdag 19 september 2018
Locatie: Rozenkwekerij Seuren Roses in Lottum
Lees meer...
Najaarsbeurs Grootgroenplus
Datum: woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 3 t/m 5 oktober 2018
Locatie: Zundert
Lees meer...
Nationale Golfdag voor de Boomkwekerij
Datum: vrijdag 9 november 2018
Locatie: Golfbaan Bentwoud
Lees meer...
Uitreiking Tuinbouw Ondernemersprijs 2019
Datum: woensdag 9 januari 2019
Lees meer...
De Groene Sector Vakbeurs
Datum: dinsdag 15 januari 2019
Tijd: 15, 16 en 17 januari 2019
Lees meer...