Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Nieuw pad met halfverharding voor golfclub Groene Ster

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, maandag 17 juni 2019
48 sec


Onlangs heeft Vos Ruinerwold de Bestone 0-8 aangebracht op golfclub Groene Ster in Leeuwarden. De Bestone is een halfverharding van Graniet Import Benelux.


Leverancier Graniet Import Benelux BV heeft al vrachten Bestone geleverd bij Golfbaan Spaarnwoude, de Twentsche Golfclub, en Golf de Gulbergen. De beste aanbevelingen over het Noorse natuurproduct komen van vakgenoten: voor natuurlijke paden gaat de half verharding Bestone 0/8 mm onder golfbanen van mond tot mond.

Vier kilometer aan paden gerenoveerd
Op Leeuwarder golfclub De Groene Ster heeft Albert Timmerman, directeur van Vos Ruinerwold Golf en verantwoordelijk voor het baanonderhoud bij De Groene Ster, met zijn team nu zo'n 4 km aan paden gerenoveerd. De paden zijn 1,40 tot 2,00 m breed. Er rijden zowel werktuigen als buggies overheen. Marcel Nusselein van Graniet Import Benelux BV verklaart in totaal 1000 ton materiaal te hebben geleverd voor in totaal ca. 6.500 m2 half verharding.

Voordelen
Volgens Timmerman heeft dit materiaal heeft alleen maar voordelen. Het team heeft 250 tot 300 ton per dag verwerkt en heeft de klus geklaard in de week van 13 tot en met 18 mei. 'Je moet goed plannen,' waarschuwt Timmerman. 'Want je kunt het beste aanleggen in een aaneengesloten periode. Je legt speciaal rijplaten neer waar je stort en bent logistiek druk in de weer. Zo'n project wil je niet later in het jaar weer helemaal opnieuw opstarten.'

Zie Greenkeeper 3 voor een artikel over de Bestone.




Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Han Groothuizen
Wednesday 19 June 2019
De bestaande paden zijn met de HK Planierhobel / Golfhobel vrij gemaakt van begroeiing en in profiel gebracht om vervolgens overal een egaal dikke deklaag aan te brengen. Tevens zal de HK Planier / Golfhobel in de toekomst onderhoud en herstelwerkzaamheden op een eenvoudige manier realiseren.
Info? +49 1755233390

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER