Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Trimbot kan zelf heggen en rozen snoeien

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Sjoerd Rispens, woensdag 30 oktober 2019
47 sec


De Trimbot is deze week gepresenteerd in het Verenigd Koninkrijk. Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam ondersteunden het project, dat geleid werd door de School of Informatics, van de Universiteit van Edinburgh.


Apparatuur

De Trimbot is in de basis een maairobot. Hij is uitgerust met een flexibele arm en vijf camera's. Met die apparatuur kan de robot zijn weg vinden in een tuin en in 3D de structuur van de struiken in de tuin vastleggen. De robot kan de binnengekregen informatie vergelijken met goed gesnoeide struiken en weet op die manier waar hij moet snoeien. De robot kan tevens werkzaamheden verrichten bij verschillende licht- en weersomstandigheden.


Artificial Intellegince

De Trimbot staat voor een nieuw staaltje AI, Artificial Intelligence. De robot kan de werkzaamheden uitvoeren dankzij nieuwe technologie op het gebied van 3D Computer Vision. Het project is gefinancierd door het EU Horizon 2020 programma.


Objecten

Theo Gevers, hoogleraar aan de UvA op het vlak van Computer Vision, zat in de leiding van het projectteam. Ook promovendi Hoang-An Le en Anil S. Baslamisli en postdoctoraal onderzoekers Fares Alnajar en Sezer Karaoglu maakten namens de UvA deel uit van het project. Het gezelschap droeg door het aanleggen van een dataset met virtuele tuinobjecten en de robot zo te leren om in een reëele setting objecten te laten herkennen. Dankzij de Amsterdamse inbreng slaagde de robot erin 92 procent van de objecten juist te herkennen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER