Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Starten met MPS-ABC-milieuregistratie: hoe werkt dat precies?

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Eveline van Hooren, dinsdag 23 maart 2021
60 sec


Area manager van MPS bespreekt een aantal onderdelen

Door veranderende eisen van marktpartijen moeten steeds meer boomkwekerijen starten met geborgde digitale milieuregistratie. Kwekers zien vaak op tegen administratieve rompslomp en ingewikkelde computerprogramma's, stelt MPS. Area manager Raymond Scheepens schetst een aantal onderdelen die tijdens een opstartgesprek aan bod komen.

Foto: MPS
Foto: MPS

Lees ook: 'Ik vind het belangrijk een sterk product te leveren'

Raymond Scheepens is medeverantwoordelijk voor een wereldwijd netwerk van MPS-coördinatoren die kwekers helpen met het opstarten van hun MPS-ABC registratie. 'De afgelopen 25 jaar hebben we samen met kwekers hard gewerkt om onze registratietool zo optimaal mogelijk in te richten. De registratieomgeving staat als een huis en is snel en makkelijk in gebruik.'

Scheepens begrijpt dat het in het begin misschien lastig is waar te beginnen met registreren. Daarom helpt MPS zonder uitzondering iedere klant met het opstarten van de registratie; dit kan door middel van een afspraak op het bedrijf zelf of via een online meeting.

Opstartgesprek

Maar hoe werkt zo'n opstartgesprek nu precies? Scheepens: 'We richten samen met de kweker zijn persoonlijke registratieomgeving in.' Hij omschrijft een aantal onderdelen die tijdens een opstartgesprek aan bod komen:


- Het instellen van de registratievoorkeuren. Wat wil een kweker allemaal registreren en op welke manier wil hij dit doen? Alles wat niet verplicht is om te registreren, kan worden in- of uitgeschakeld, naargelang de voorkeur van de kweker.
- Het samen aanmaken van een teeltplan.
- Het eventueel samen aanmaken van het beheer van de voorraad, zodat de voorraad eenvoudig kan worden bijgehouden.
- Een gedetailleerde uitleg van hoe het registreren van verbruik van gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie en water in zijn werk gaat.
- Indien de kweker ook MPS-GAP wil behalen, kunnen bepaalde onderdelen meegenomen worden in de registratie.


Borging

Naast de milieuregistratie kunnen kwekers ook bij MPS terecht voor de borging van de registratie. Deze borging, en uiteindelijk certificering, is gebaseerd op audits en monsternames door zusterorganisatie MPS-ECAS.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER