Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Ctgb laat vier nieuwe middelen toe voor boomkwekerij

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, donderdag 29 juli 2021
51 sec


Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) laat vier nieuwe middelen toe voor de boomkwekerij. AZ 500, Allstar, Vitisan en Amylo-X WG krijgen een etiketuitbreiding op de lijst van toegelaten gewasbeschermingsmiddelen, zo laat het college weten in haar notulen.


AZ 500 met isoxaben als werkzame stof wordt in meerdere teelten toegestaan. Dit onkruidbestrijdingsmiddel is toegelaten voor professioneel gebruik en wordt uitgebreid in de teelt van onder meer lelieteelt en boomkwekerijgewassen, zowel onbedekte teelt als containerteelt. Uitzondering hierop zijn coniferen en kerstbomen. De toelatingshouder van het middel is Dow Agrosciences uit de Verenigde Staten. Het middel kan bij boomkwekerijgewassen het beste direct na aanplant toegepast worden op de (zwart)strook en is werkzaam tegen kiemende eenjarige onkruiden zoals akkerviooltjes, brandnetels, dovenetels, kamille en duizendknopigen.

Allstar

Allstar van toelatingshouder BASF Nederland is een schimmelbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik en wordt uitgebreid in de onbedekte teelt van onder andere boomkwekerijgewassen. De werkzame stof in dit middel is fluxapyroxad.


Vitisan

Ook Vitisan krijgt een uitbreiding. Het schimmelbestrijdingsmiddel voor professioneel gebruik met kaliumbicarbonaat als werkzame stof is nu toegestaan in de bloementeelt, vaste plantenteelt en boomkwekerijgewassen. Toelatingshouder van het middel is Biofa AG uit Duitsland. Het middel is werkzaam tegen echte meeldauw en werkt zowel preventief als curatief.


Amylo-X WG

Ten slotte Amylo-X WG met Basillus amyloliquefaciens subsp. Plantarum strains als werkzame stof. De toelatingshouder van dit schimmelbestrijdingsmiddel is Mitsui Agriscience International uit Belgiƫ. Het middel mag gebruikt worden voor de biologische teelt kan toegepast worden voor de bestrijding van botrytis in klein fruit.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER