Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

PHC en Vitens gaan samenwerken bij verkoop fulvine en humuszuren

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Meike Wessels, dinsdag 3 augustus 2021
50 sec


Plant Health Cure (PHC), onderdeel van Den Ouden Groep, heeft een overeenkomst gesloten met waterbedrijf Vitens om de volledige productie van fulvine en humuszuren te gaan verkopen. De samenwerking is een belangrijke stap richting duurzaam en verantwoord gebruik van de Nederlandse bodem.


Fulvine en humuszuren komen vrij bij drinkwaterwinning in veenweidegebied en zijn grootschalig en langdurig toepasbaar in de land- en tuinbouw. Ze vergroten de effectiviteit van specifieke gewasbeschermingsmiddelen en verhogen de opname van meststoffen en mineralen. 'Zeker nu de druk op het verminderen van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest toeneemt, is de samenwerking een belangrijke stap richting een duurzaam en verantwoord gebruik van de Nederlandse bodem', is te lezen in een persbericht van PHC.

Fulvic 25

Voor boeren en telers zorgt de samenwerking voor een consistente levering en samenstelling van het product, dat effectief de kwaliteit van gewassen verbetert. Fulvine en humuszuren ondersteunen onder andere de opname van bladbemesting en helpen mineralisatie op gang te brengen bij koude bodemomstandigheden. Bovendien zorgt het natuurlijke winningsproces ervoor dat het product geen ballaststoffen bevat voor de land- en tuinbouw. Het herwinbare product van PHC en Vitens is bekend onder de merknaam Fulvic 25.


Sustainable Development Goals

Door de toepassing van Fulvic 25 te vergroten binnen de Nederlandse land- en tuinbouw, kan de dosering meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen omlaag. Het door de twee bedrijven gestelde doel ligt daarmee in lijn met de European Green Deal en voldoet aan diverse Sustainable Development Goals, waaronder die van verantwoorde voedsel- en drinkwaterproductie.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Techniekdag Boomteelt Zundert
donderdag 27 juni 2024
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER