Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

A3000-elektrotrekker nieuw paradepaardje van Alblas Intern Transport

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, dinsdag 8 maart 2022
124 sec


Robuust frame dat tegen een stootje kan

Alblas Intern Transport blijft in beweging. De specialist in intern transport voor de tuinbouw en kwekerijen is in het nieuwe jaar voortvarend van start gegaan. Met de uitbreiding van het assortiment van elektrotrekkers valt er nóg meer te kiezen voor de kweker, met de nieuwe A3000 voorop.

Alblas A3000-elektrotrekker
Alblas A3000-elektrotrekker

Naast de bestaande trekkers komt Alblas Intern Transport nu met een nieuwe elektrotrekker op de markt. Dit is de A3000-elektrotrekker, die zich kenmerkt door zijn kracht, eenvoud en zeer robuuste bouw. De A3000 heeft een aantal opvallende nieuwe eigenschappen. 'Zo is het chassis geheel vervaardigd uit staalprofiel met een wanddikte van 5 mm. Ook de afwerking en carrosserie zijn geheel vervaardigd uit plaatstaal, met een wanddikte van 2,5 mm. De trekker is dus uitgerust met een stevig frame dat tegen een stootje kan', zo somt eigenaar Arjen Alblas de pluspunten op.

Alblas demomodel van de A3000-elektrotrekker
Een demomodel van de A3000-elektrotrekker (bestickering nog niet aangebracht)

Elektronica vernieuwd

Daarnaast zijn er verschillende nieuwe snufjes op elektronicagebied. Zo zijn alle kabels en de schakelapparatuur overgedimensioneerd, waardoor de A3000 een langere levensduur heeft en er minder frequent onderhoud nodig is. Verder is de elektrotrekker uitgevoerd met AC-technologie. Alblas: 'Er hangt een 3000W-AC-elektromotor onder, die zorgt voor een trekvermogen van maar liefst 5000 kg rollend gewicht. De AC-elektromotor heeft geen koolborstels en draait dus onderhoudsvrij en geruisloos. Ook heeft deze AC-motor minder warmteverlies en daardoor een hoger rendement. De AC-controller zorgt voor optimale bescherming van de elektromotor, zodat de motor niet overbelast kan worden.'


'De A3000 is uitgerust met een stevig frame dat tegen een stootje kan'

Grote accucapaciteit

Bij een elektrotrekker is de accu uiteraard een essentieel onderdeel. De trekker is voorzien van een 24V-accupakket, dat bestaat uit twaalf tractie-accucellen van 2 V. Deze accu heeft genoeg capaciteit om enkele werkdagen met een acculading te rijden. Dit is trouwens wel zeer afhankelijk van het gebruik en trekkend gewicht. Verder zorgt deze accu voor genoeg gewicht op de aandrijfwielen, waardoor er voldoende grip ontstaat op de ondergrond', legt Alblas uit.Nog meer nieuwe elektrotrekkers

Naast de unieke A3000 heeft Alblas Intern Transport nog andere nieuwe elektrotrekkers in petto. Ze zijn beschikbaar in drie uitvoeringen: met 400 kg trekvermogen, 1200 kg trekvermogen of 3300 kg trekvermogen. De doorrijbreedte bedraagt minimaal 0,55 meter. Verder hebben de trekkers een zeer korte draaicirkel en een onderhoudsvrije en droge 24V-accuset. Ze zijn optioneel verkrijgbaar met diverse trekhaken en toebehoren. De nieuwe aanwinsten hebben een rijsnelheid die varieert van 6 tot 12 km/h en rijden op luchtbanden, die optioneel in een anti-lekuitvoering verkrijgbaar zijn. De elektrotrekkers zijn heel geschikt voor onverhard terrein en gronddoek door het zeer lage eigen gewicht. Ook kenmerken de trekkers zich door de compacte bouw en korte draaicirkel. Ze zijn nieuw al vanaf 3695 euro (exclusief btw) te koop, inclusief acculader.


'De elektrotrekkers zijn geschikt voor onverhard terrein en gronddoek door het zeer lage eigen gewicht'

Looptrekkers in verschillende uitvoeringen

Het portfolio van Alblas omvat ook nog diverse looptrekkers en movers. Deze zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar, zoals met 2000 kg trekvermogen, 3500 kg trekvermogen en 5000 kg trekvermogen. De trekkers zijn allemaal uitgerust met onderhoudsvrije droge 24V-accu, inclusief acculader. Ze kenmerken zich verder door het lage eigen gewicht, de instelbare rijsnelheid, korte draaicirkel en eenvoudige bediening. Bovendien kan de kweker eventueel kiezen voor een looptrekker of mover met aanhangwagen voor het transport van potten en planten.


Alblas mover tot 2000 kg
Movers tot 2000 kg
Alblas laat ten slotte weten dat de onderneming ook zorg kan dragen voor onderdelen en accu's.
Kijk ook op www.alblasinterntransport.nl


Frisian Leffert FM40 met wegtoelating
Frisian Leffert FM40 met wegtoelating

Sneltransport

Alblas Intern Transport biedt ook oplossingen aan voor het snelle vervoer van personen en goederen. Zo levert het bedrijf golfwagens en de nieuwe Frisian Fm40. Specificaties:
• snelheid 45 km/uur,
• actieradius 50-60 km,
• diepcyclische onderhoudsvrije accu's 120 Ah,
• verlengde garantie tot 3 jaar mogelijk,
• oplaadtijd van 0-100%: 6 uren (230V/ 16A)
• massa totaal voertuig: 551 kg (inclusief accu's),
• maximale hellingshoek: 20% vanuit stilstand,
• 12 maanden volledige garantie op onderdelen, accu's en montage-uren.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER