Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Samenwerkingsovereenkomst Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij ondertekend

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 22 maart 2022
68 sec


Brancheopleiding boomkwekerij wordt gedragen door sector en opleiders

Brancheorganisaties en opleiders hebben afgesproken om nu en in de toekomst samen te werken aan de brancheopleiding voor de boomkwekerij. De overeenkomst voor de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij werd op 18 maart ondertekend.

De ondertekenaars. Talentboom: Robert Soesman en Marielle Gooijaers, Stichting Projectbureau Boomkwekerij: Aad Vollebregt, Yuverta: Claudia Chi, Peet Stolwijk, Zone.college: Bertus Boer
De ondertekenaars. Talentboom: Robert Soesman en Marielle Gooijaers, Stichting Projectbureau Boomkwekerij: Aad Vollebregt, Yuverta: Claudia Chi, Peet Stolwijk, Zone.college: Bertus Boer

Stichting Projectbureau Boomkwekerij, Curio, Zone.college en Yuverta hebben de samenwerkingsovereenkomst voor de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij ondertekend. Met deze ondertekening geven de betrokken partijen aan in de toekomst samen te willen (blijven) werken aan de Brancheopleiding voor de boomkwekerij.

Verkenning

Talentboom is in 2019 begonnen met een verkenningsronde tijdens een bijeenkomst. Hierin is gesproken over de mogelijkheden, kansen en bedreigingen van een brancheopleiding. Dit is verder uitgewerkt tot een actieplan. Vanuit dit actieplan zijn de betrokken partijen bezig gegaan met het opzetten van de opleiding.


Onderwijs en bedrijfsleven

Vanuit het onderwijs zijn Yuverta, Curio en Zone.college betrokken. Vanuit het bedrijfsleven is er een klankbordgroep bestaande uit boomkwekers aangesloten bij de brancheopleiding. Als brancheorganisaties zijn LTO Vakgroep bomen, vaste planten en zomerbloemen, Royal Anthos en de vakbonden FNV Agrarisch groen en CNV-vakmensen betrokken.


Opzet opleiding Medewerker en Meewerkend voorman Boomkwekerij

De opleidingen zijn vakgericht, wat betekent dat er geen algemene vakken zoals Nederlands, rekenen of burgerschap worden gegeven. De duur van een opleiding is veertig dagdelen en maximaal drie keer per jaar een praktijkdag. De opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit vijf blokken. Hierdoor is het ook mogelijk om één onderwerp te volgen en hiervoor een deelcertificaat te halen.
De lessen worden gegeven door de vakdocenten van het AOC in combinatie met specialisten uit de sector. De didactiek ligt bij de docent, kennis bij de vakspecialist, waardoor de theorie de praktijk versterkt. De externe specialisten worden voor minimaal 20% van de lessen ingezet.


Nieuw: Bedrijfsleider 1

Op dit moment leggen de partijen bezig de laatste hand aan de opleiding voor Bedrijfsleider 1. Deze opleiding zal in het najaar van 2022 starten en de werving hiervan zal binnenkort beginnen.


Programma

Het volledige programma van de Talentboom Brancheopleiding Boomkwekerij is te vinden op de website. De opleiding wordt aangeboden door Curio in Breda, Zone.college in Zwolle en Yuverta in Boskoop, Geldermalsen en Horst.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER