Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Plant Market neemt twee keer grotere Boningale Nurseries in Engeland over

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, zaterdag 29 april 2023
76 sec


Het Nederlandse bedrijf Plant Market heeft onlangs de Boningale Nurseries overgenomen. Volgens Plant Market-directeur Fons van Wezel is Boningale een bedrijf waarmee ze al langer zaken deden en dat in termen van aantal werknemers ongeveer twee keer zo groot is.


De overname past volgens van Wezel in het bredere proces van schaalvergroting dat al langer gaande is in de tuinbouwsector en nu ook in de boomkwekerij doorzet. Plant Market is een platform voor kwekers en groothandelaren en distributeurs. Door de overname kunnen nu ook Britse kwekers aansluiten voor afzet op de thuismarkt. De UK grown producten zullen duidelijk herkenbaar zijn en via de logistieke lijnen van Boningale en Plant Market samen aan andere Engelse groothandelaren worden geleverd.

Door de overname kunnen nu ook Britse kwekers aansluiten voor afzet op de eigen Britse thuismarkt.

Reacties in Engeland

De overname van Boningsdale Nurseries door Plant Market heeft de aandacht getrokken in de Britse vakpers. Volgens het artikel "Why Dutch are moving into UK horticulture" in het vakblad HortWeek is de Nederlandse tuinbouwsector een van de meest geavanceerde en innovatieve ter wereld. De Britse pers ziet ook een verband tussen de consolidatieslag en de Britse ambities om in 2026 al volledig veenvrij te gaan produceren. Hierdoor zou het voor Nederlandse bedrijven die hun marktaandeel in Engeland willen behouden logischer zijn om een Brits bedrijf over te nemen.


Voor Boningale Nurseries betekent de overname door Plant Market een nieuwe fase van ontwikkeling en groei. Plant Market is een toonaangevende leverancier van planten en bloemen aan retailers en kwekerijen in heel Europa. De overname van Boningale Nurseries zal hen in staat stellen hun assortiment uit te breiden en hun aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk te versterken.

Brexit

De overname is ook een belangrijk signaal voor de Britse tuinbouwsector, die momenteel wordt geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van de Brexit en de COVID-19-pandemie. Nederlandse bedrijven hebben een bewezen staat van dienst als het gaat om het ontwikkelen van duurzame en efficiënte kwekerijtechnieken, en hun aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk kan helpen om de sector te versterken en te vernieuwen. Plant Market is niet het eerste Nederlandse bedrijf met een vestiging in het Verenigd Koninkrijk. Enkele jaren geleden gingen Smits en Van den Berk hen voor.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER