Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Negen Plantipp noviteiten op shortlist Chelsea 2023

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 16 mei 2023
86 sec


Veel- en langbloeiers en bijzondere kleuren

Maar liefst negen noviteiten binnen het management van Plantipp hebben dit jaar de shortlist van de RHS Chelsea Flower Show behaald. De noviteiten worden gepresenteerd door Fairweather's, T&M, Hillier en Burncoose.

Peter van Rijssen van Plantipp met de Agapanthus Black Jack
Peter van Rijssen van Plantipp met de Agapanthus Black Jack

De nieuwste innovatie van De Wet Breeders in Zuid-Afrika wordt door Fairweather's en T&M gepresenteerd. De eerste op de shortlist is Agapanthus BlackJack ('DWAghyb02'PBR): misschien wel de meest intens gekleurde Agapanthus op de markt op dit moment. De bloemen zijn zo donkerpaars dat ze bijna zwart zijn. Met een dichte bloeiwijze en een opvallend groot aantal bloemhoofden zal deze compacte Agapanthus tuiniers wereldwijd verrassen met zijn tuinprestaties en extra lange bloeiperiode.
Ook de zes maanden lang bloeiende Tradescantia andersoniana JS® Brainstorm staat op de shortlist en zal bij Fairweather's te zien zijn. JS® Brainstorm zou zomaar eens in de leiding kunnen staan met zijn intens gekleurde bloemen en extra lange bloeiperiode.Noviteiten bij Hillier

Ook Cordyline australis Magic Star ('TUS020'PBR), Erysimum Color Vibe Red ('cdcery1'), Geum 'Orange Pumpkin' en Lavandula intermedia 'Exceptional' staan op de shortlist en zullen bij Hillier aan de Chelsea-bezoekers gepresenteerd worden. Cordyline Magic Star zal ongetwijfeld verrassen met een mix van kleuren die het hele jaar door intens blijven, en hetzelfde geldt voor de nieuwe, vrij vertakte Erysimum Color Vibe Red die met zijn grote bloemen en intense kleuren veel bodembedekkers in het huidige assortiment laat verbleken.
Het Lavandula sortiment gaat in de overtreffende trap met de sterke, herbloeiende en resistente Lavandula Exceptional die opvalt met witte bloemaren en helder zilverachtig blad dat het hele jaar door voor kleur zorgt.Intense kleuren

Nog meer intense kleuren zijn te zien in Geum Orange Pumpkin, die veel tuiniers zal verrassen met levendig oranje, dubbele, gegolfde bloemen.
De eerste introductie uit een jarenlang veredelingsproces is de nieuwe Evison Clematis: Clematis Tumaini. Deze veelbloemige plant, met roze mauve gestreepte bloemen bloeit uitbundig met grote bloemen en is bij uitstek geschikt voor in pot op het terras.Nieuwe Mangave en extra lang bloeiende Philadelphus

Als kers op de taart heeft ook de eerder geïntroduceerde Mangave Mad about Mangave® 'Blazing Saddles' de shortlist behaald, en zal te bewonderen zijn bij Burncoose. Ook Philadelphus Pearls of Perfume ('G15097'PBR) heeft een plek op de shortlist veroverd, en zou zomaar eens aan de leiding kunnen komen te staan met een nu al beroemde herbloei op nieuw hout en extreem lange bloeiperiode. Pearls of Perfume zal te zien zijn bij de Haylot stand.


Chelsea Flower Show

De Chelsea Flower Show is een jaarlijkse Britse tuinbouwtentoonstelling, georganiseerd door de Royal Horticultural Society (RHS). Het vijfdaagse evenement wordt in mei gehouden in Chelsea; in 2023 van 22 tot 27 mei.

LEES OOK
Chelsea Flower Show 2023
23-03-2023 | AGENDA
19 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER