Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Terrazza brengt E-GEOTEX-Pro in samenwerking met EGO

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, maandag 12 juni 2023
153 sec


'Effectief reinigen van geotextiel met alleen koud water en zonder emissies'

Terrazza MC België is een samenwerking aangegaan met EGO Machines voor de ontwikkeling en lancering van de Terrazza E-GEOTEX-Pro machine voor reiniging en onderhoud van bedekkingen met geotextiel.

De E-Geotex-Pro met EGO-motor
De E-Geotex-Pro met EGO-motor

In juni 2023 kondigde Terrazza MC België aan om samen met het bekende EGO Machines de Terrazza E-GEOTEX-Pro machine te ontwikkelen. De Terrazza GEOTEX-Pro, voor het reinigen en onderhouden van bedekkingen met geotextiel, is al lange tijd bekend in de sector en wordt gebruikt door kwekers van planten, bomen, groenten en fruit voor het ecologisch en gemakkelijk reinigen van geotextiel of kunststof film (HDPA). E-GEOTEX Pro wordt aangedreven door een krachtige EGO elektrische motor.

Duurzaam schoon

De machine is uitgerust met gepatenteerde Terrazza MC technologie, gericht op het effectief verwijderen van onkruid, mos en algen zonder gebruik van chemicaliën. Met de toevoeging van de EGO elektrische motor levert de machine nog betere milieuprestaties. EGO is gespecialiseerd in de productie van accu-aangedreven oplossingen en maakt gebruik van Arc Lithium 56V-accutechnologie, waardoor een hoge energiecapaciteit en draagbaarheid worden bereikt. Dankzij de EGO elektrische motor werkt de Terrazza E-GEOTEX Pro machine efficiënter en milieuvriendelijker. Daarnaast zijn het lage geluidsniveau en de emissievrije werking aanzienlijke voordelen, zowel in kweekkassen als op velden.


'Het lage geluidsniveau en de emissievrije werking zijn aanzienlijke extra voordelen, zowel in kweekkassen als op velden'

Alleen koud water

Met de Terrazza E-GEOTEX Pro® machine kunnen mossen, levermossen, algen en ander vuil eenvoudig worden verwijderd met alleen koud water, terwijl het geotextiel onbeschadigd blijft en klaar is voor de volgende kweekcyclus. Desinfectie is vaak niet meer nodig of slechts in beperkte mate. Dankzij de grote wielen en optimale gewichtsverdeling is de machine uiterst wendbaar, waardoor medewerkers direct en zonder training aan de slag kunnen. De trage rotatiesnelheid van de borstel voorkomt dat vuil opspat in gevoelige ruimtes en voorkomt ongewenste kruisbestuiving door rondvliegende zaden.


Bevestigd door onderzoek

De Franse vakvereniging voor boom- en plantenkwekers voerde een onderzoek uit waarin de effectiviteit en de milieuvoordelen van de Terrazza-technologie worden bevestigd. Uit de samenvatting van dit onderzoek: 'De Geotex Pro-oplossing biedt een overtuigende aanpak om de uitdagingen bij het reinigen van containervelden bedekt met geotextiel of vergelijkbare materialen te overwinnen. Door te voldoen aan de beperkingen op het gebruik van chemicaliën biedt deze methode een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief. Bovendien heeft het potentieel om de productkwaliteit te verbeteren en de menselijke gezondheid te beschermen. Telers kunnen profiteren van de efficiëntie en effectiviteit van de Geotex Pro-oplossing, waardoor een schonere grondbedekking wordt gegarandeerd en wordt voldaan aan de wet- en regelgeving met betrekking tot het gebruik van chemicaliën.'

Multifunctioneel

De Terrazza E-GEOTEX Pro machine is uitgerust met een verwisselbaar borstelsysteem, waardoor deze multifunctioneel is. Er worden drie soorten borstels meegeleverd: de Terrazza Geotech borstel, de Terrazza Sweeper en de Terrazza Weedee. De Geotech borstel heeft vijf modules die speciaal zijn ontwikkeld om het geotextiel grondig te reinigen en algen en mossen te verwijderen. De modules, ook wel blokborstels genoemd, zijn vervangbaar en in de lengte verstelbaar. De Sweeper borstel kan worden gebruikt om onkruid en opgehoopt vuil te verwijderen en te verzamelen in een eventuele voorbereidende fase. De Weedee borstel is ontworpen om onkruid en mos van het oppervlak en de voegen van harde oppervlakken, zoals betonstraten, parkeerplaatsen en asfalt, te verwijderen. Optioneel zijn er borstels beschikbaar voor onkruidverwijdering in en rondom borders en zwaar vervuilde terreinen. Bovendien kan de machine worden omgebouwd tot een veegmachine met verzamelbak door gebruik te maken van de AXI-brush.


'De motor is kleiner en stiller dan een traditionele 4-takt motor, maar levert voldoende vermogen en is IPX5 waterdicht'

EGO motor en accusysteem

De E-GEOTEX Pro machine wordt aangedreven door de krachtige EGO elektrische motor. Met twee 12Ah-batterijen kan de machine gemiddeld tot 2 uur lang werken. De motor is kleiner en stiller dan een traditionele 4-takt motor, maar levert voldoende vermogen, tot 4,7 PK. Zowel de machine als de motor zijn IPX5 waterdicht. De meegeleverde snelladers kunnen de batterijen in 80 minuten volledig opladen en er is ook de mogelijkheid om extra batterijsets aan te schaffen voor doorlopend gebruik. Bestaande gebruikers van EGO-oplossingen kunnen hun eigen batterijen en opladers gebruiken. Daarom is er de optie om de E-GEOTEX Pro machine zonder batterijen aan te schaffen.


Dany Mestdag

Trots

Dany Mestdag, CEO van Terrazza MC, is enthousiast over de samenwerking met EGO en benadrukt dat deze samenwerking nodig is om de juiste service en ondersteuning te kunnen bieden aan klanten in internationaal verband. Terrazza MC bedient klanten in heel Europa, Zuid-Amerika, Afrika, Canada, en meer. Mestdag is trots op de nieuwe E-GEOTEX Pro-technologie, die deel uitmaakt van de gepatenteerde Terrazza MC borsteltechnologie-familie, en kijkt uit naar verdere aankondigingen in de nabije toekomst.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER