Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Duizenden bezoeken Open Kwekerijdag 2023

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 20 juni 2023
71 sec


Veel variatie in kwekerijbedrijven aan de Boskoopse Halve Raak

De twaalfde editie van de Open Kwekerijdag op 17 juni 2023 werd bezocht door een recordaantal collegakwekers, plantenliefhebbers, politici en omwonenden. Geïnteresseerden konden een kijkje nemen in de keuken van elf bedrijven aan de Halve Raak in Boskoop.


De Open Kwekerijdag is een dag voor zowel geïnteresseerden als professionals in de boomkwekerij, met als extra doelstelling om mensen te interesseren voor een opleiding of werk in de kwekerijsector. De dag werd afgetrapt door duurzame tv-voorman en NL Greenlabel-oprichter Lodewijk Hoekstra, samen met Linda Hoogendoorn en twee kwekers, Albert de Vries van Boot & Dart Boomkwekerijen en Erwin Maaijen van Boomkwekerij A & E Maaijen.

Mede dankzij het stralende weer en de keuze aan activiteiten haalde de dag een recordaantal bezoekers, in elk geval duizenden. Misschien wel anderhalf keer zo veel bezoekers dan afgelopen jaren, schat de organisatie. Al fietsend, lopend en dit jaar zelfs per boot werden de deelnemers bezocht.

Veel variatie

Bezoekers kregen vaste planten te zien in allerlei kleuren, informatieve kramen bij de deelnemers en er was de mogelijkheid om plantjes te kopen. Er waren diverse demonstraties en er werd op een aantal bedrijven ook gewoon gewerkt, waardoor de bezoekers een indruk konden krijgen van het reilen en zeilen op een kwekerij. Ook kon men een kijkje nemen achter de schermen bij de Koninklijke Vereniging Boskoopse Culturen (KVBC) en bij Inizo, een dagbesteding met eigen kas.


Op een aantal bedrijven werd gewoon gewerkt, waardoor bezoekers een indruk kregen van het reilen en zeilen op een kwekerij

Van kinderen tot werkzoekenden

Kinderen konden door het doen van opdrachten een heus boomkwekerijdiploma verdienen en daarna verder naar het springkussen. Bij een aantal deelnemers konden bezoekers planten kopen. Veel opbrengsten worden geschonken aan het goede doel, dit jaar het project Fietsmaatjes in Alphen aan den Rijn. Op het carrièreplein trokken opleiders en de veertig vacatures van BoskoopWerkt.nl veel studenten en werkzoekenden. Deze vacaturesite is ook na de Open Kwekerijdag te bezoeken voor vacatures in de boomkwekerij.


Open Kwekerijdag 2024

De Open Kwekerijdag Greenport Boskoop vindt ieder jaar plaats op de derde zaterdag in juni. De eerstvolgende datum is 15 juni 2024.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER