Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

InfoGroen presenteert nieuwe features

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heidi Peters, donderdag 14 september 2023
127 sec


VisionMobile uitgebreid met gps en inkoopoptimalisatie

Al meer dan dertig jaar ontwikkelt InfoGroen Software administratieprogramma's voor de groensector. Menige boomkweker kent inmiddels de voordelen van GroenVision, VisionMobile en VisionConnect. Het softwarebedrijf blijft voortdurend anticiperen op vragen en behoeftes uit de markt en toont tijdens GrootGroenPlus weer nieuwe features, die de boomkweker nog meer overzicht en inzicht in de bedrijfsvoering geven.

Met de VisionMobile-voorraadapp heeft iedere medewerker inzicht in de voorraad.
Met de VisionMobile-voorraadapp heeft iedere medewerker inzicht in de voorraad.

InfoGroen Software is in 1988 opgericht en ontwikkelt softwareprogramma's voor de groensector. Programma's die de bedrijfsprocessen eenvoudiger maken en ervoor zorgen dat de ondernemer, en dat kan een boomkweker, hovenier of groenaannemer zijn, onder de streep een hoger rendement behaalt. In alle ontwikkelingen die sindsdien plaatsvonden, was deze visie leidend. Een grote stap zette InfoGroen met de introductie van GroenVision, geïntegreerde bedrijfssoftware voor de groene sector. Het programma is met verschillende uitbreidingsmodules volledig ingericht op de bedrijfsvoering in de groensector. GroenVision voor de boomkweker geeft een realtime overzicht van lopende verkoop- en inkooporders, offertes en voorraden en kan gekoppeld worden aan onder meer e-mail, agenda, Word en Excel. Met de lancering van VisionMobile werden zaken als voorraadbeheer, rooien/rapen en de registratie van fust- en inkoopontvangst nog eenvoudiger. Tijdens GrootGroenPlus presenteert InfoGroen nieuwe uitbreidingen en mogelijkheden van de verschillende programmaonderdelen, voor nog betere interne communicatie, nog meer overzicht en niet te vergeten een kleinere kans op fouten.

Rooi- en raap-app

Jan Kastelein, senior softwareadviseur bij InfoGroen Software: 'Naast onze administratieve oplossingen vindt de kweker bij ons een uitstekend en nauwkeurig voorraadbeheersysteem. In de boomkwekerij is dit een belangrijk item en met de digitale uitwisseling van gegevens wordt dit steeds belangrijker. Op de VisionMobile-voorraadapp, bijvoorbeeld, kan een medewerker van buiten zelf aantallen invoeren en aangeven waarheen planten verplaatst zijn. In het leverseizoen kun je de VisionMobile-rooi-raap-app gebruiken, waarop je kunt zien welke bomen of planten gerooid en verzameld moeten worden. Het voordeel is dat het digitaal is en daarnaast is alles up-to-date en zijn er geen papieren meer. Bij het rooien is het ook mogelijk vooruit te kijken en te zien wat er de volgende dag geleverd moet worden. Ook de laadploeg heeft de juiste info als er gerooid is, zodat de bomen in de juiste volgorde opgeladen kunnen worden en op het afhaalterrein op de juiste plaats neergezet.
GroenVision is de basis van de administratie, VisionMobile bevat de apps die de vertaling maken voor de mensen buiten. InfoGroen biedt ook nog VisionConnect, dat GroenVision met externe softwareprogramma's kan verbinden. Dat zou een boomdiktemeter kunnen zijn of een programma voor het inlezen van bestellingen van klanten. VisionFinance maakt het geheel compleet met een geïntegreerde boekhouding.
'Onze klanten vinden het fijn om met een programma te werken dat toegankelijk en overzichtelijk is', zegt Kastelein. 'Een programma dat helpt om de processen binnen het bedrijf efficiënt te laten verlopen. De nieuwe features die we tijdens de beurs lanceren, zijn daarvoor ontwikkeld.'


Voorraadlocaties met gps

Tijdens GrootGroenPlus lanceert InfoGroen Software een functie in de verschillende VisionMobile-apps waarmee je voorraadlocaties middels gps kunt opzoeken en benaderen. Dat maakt het inventariseren van de voorraad een stuk eenvoudiger. De medewerkers kunnen heel gericht op pad worden gestuurd, niet alleen naar perceel A of B, maar naar een specifieke boom. Verder introduceert het bedrijf een koppeling met bestaande externe rittenplanningssoftware.


De rooi-raap-app toont welke bomen gerooid en verzameld moeten worden.
VisionMobile is vorig jaar uitgebreid met de inkoop-ontvangstapp, handig voor bedrijven die naast het kweken ook handel drijven. Producten worden bij het laden al gescand of aangevinkt. Het systeem registreert vervolgens waar de planten of andere producten zich bevinden en waar ze bij aankomst worden neergezet. Hiermee is ook direct de inkooporder gecontroleerd. 'Bij menselijke handelingen is de kans op fouten het grootst. Dat proberen wij te ondervangen door eenvoudige, praktische software.'
Efficiënter en makkelijker werken, dat is wat de markt vraagt en daarmee gaat de softwareleverancier aan de slag - al meer dan 30 jaar.


LEES OOK
GrootGroenPlus 2023
13-10-2022 | AGENDA
21 sec

InfoGroen Software is te bezoeken op GrootGroenPlus in stand R115
InfoGroen Software
Rijneveld 153A
2771 XV Boskoop
+31 (0)172-235444
info@infogroen.com
verkoop@infogroen.com


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER