Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Ruim acht procent meer bezoekers voor GrootGroenPlus

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 17 oktober 2023
139 sec


Sectorvakbeurs boomkwekerij ook internationaler

De 33e editie van GrootGroenPlus van 4 tot en met 6 oktober werd goed bezocht. In totaal kwam er 8,2 procent meer bezoek dan in 2022 en 5,3 procent meer dan in 2021. Kenmerkend was het hogere percentage internationale bezoekers; de meeste uit Duitsland, Frankrijk, Polen, Italië, Engeland, Portugal, Denemarken, Servië en Montenegro.

Rode route
Rode route

Er waren 261 deelnemers, verdeeld over de gekleurde routes rood, blauw en grijs met een lengte van meer dan 1,2 kilometer; een deelnemersgroei van ongeveer tien procent ten opzichte van vorig jaar. Ondank meer oppervlakte en verhuur was er voor opbouw al een wachtlijst voor deelnemers en in de opbouwfase kwam ook het techniekterrein steeds voller te staan. 70 procent van de deelnemers was groen, tegenover 67 procent in 2022.

Bezoekers

Het internationale bezoek ging van 27 procent in 2022 naar 31 procent in 2023. Ook het aantal vertegenwoordigde landen steeg; van 27 naar 32.De eerste beursdag op woensdag trok acht procent meer bezoekers in vergelijking met het jaar ervoor, en ook internationaal gezien was er meer variëteit. Het bezoek liep de hele dag goed door. Steekproeven bij deelnemers leverden tevreden reacties op, ook ten aanzien van de verhoogde kwaliteit van de bezoekers.


Kandidaten van de GreenGrandPrix

'Live' jurering

De keuringen waren van de dinsdag naar de woensdagochtend verplaatst, zodat deze plaatsvonden terwijl de beurs al begonnen was. Zo kregen de jury's ook een beter beeld van de stands nu deze 'in bedrijf' waren en konden bezoekers meekijken bij de plantjurering.


Donderdag kwam er 12 procent meer bezoek dan in het voorgaande jaar. Dit was dan ook meteen de drukste dag

Drukste dag

Donderdag kwam er 12 procent meer bezoek dan in het voorgaande jaar. Dit was dan ook meteen de drukste dag van de vakbeurs. Op de donderdag vonden de externe persreis en de kindernevenpersreis plaats. De kindernevenpersreis is een nieuw item en werd als zeer succesvol ervaren, en een goede PR voor de boomkwekerij.


Cijfers

Van de bezoekers gaf 18 procent aan voor het eerst op GrootGroenPlus te zijn. 8,6 procent gaf aan expediteur c.q. handelaar te zijn, 4,5 procent gaf aan tuinaanleg te doen en eveneens 4,5 procent gaf aan een tuincentrum te vertegenwoordigen, dit zijn stijgingen ten opzichte van 2022. 52,6 procent gaf aan zelf eigenaar te zijn van de firma namens wie zij het bezoek brachten en 9,4 procent gaf aan inkoper te zijn. Dat laatste is eveneens een stijging ten opzichte van 2022.
9,7 procent kent de vakbeurs vanuit de gedrukte vakbladen. 7 procent heeft GrootGroenPlus opgemerkt via internet. 41,5 procent is naar GrootGroenPlus gekomen naar aanleiding van een advertentie. 20 procent van de advertenties stonden in de gedrukte media en 80 procent online.

Uitreiking van de Jac. Loddersprijs

Prijsuitreikingen

Ook dit jaar werden weer prijzen en medailles uitgereikt. Alle uitreikingen zijn digitaal terug te kijken via de app, de website en het YouTube kanaal. Ook de fotoalbums staan op de website. Het thema 'Dynamisch & Digitaal' was overal op de beurs terug te vinden; in de aankleding van de stands maar ook in de programmaonderdelen. Door de KVBC werden zes medailles aan nieuwigheden toegekend. Bij de tweede Green Grand Prix-keuring, waarbij in totaal 19 planten werden gejureerd, kregen vijf planten een classificatie. Ook de Zunderts Groen Imago Prijs, de Jac Lodders Award en de Jan van Dongen Award werden uitgedeeld. Deze uitreikingen zijn eveneens via YouTube terug te kijken.


Interne persreis

Pers

De Nederlandse pers was drie dagen goed vertegenwoordigd, maar ook de internationale pers was weer in groten getale en op uitnodiging van GrootGroenPlus aanwezig. Er waren meer dan 20 buitenlandse vakjournalisten aanwezig, met name uit België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Italië, Polen, Portugal, Tsjechië, Zweden en Zwitserland. De komende periode zullen we in de binnen- en buitenlandse media artikelen gaan zien. Degenen die niet aanwezig konden zijn hebben uiteraard informatie en beelden aangeleverd gekregen.


De nieuwe locatie gezien vanuit de lucht

Nieuwe locatie

Dit jaar werd de vakbeurs voor het eerst georganiseerd op het terrein van Business Centre Treeport (BCT). Waar sommige mensen de locatie nog moeilijk te vinden vonden, waren veel anderen enthousiast. Over het algemeen was de positieve 'vibe' goed te voelen op de relatiebeurs. De positieve geluiden worden ook bevestigd door de reeds ontvangen inschrijvingen voor de 34e editie van de vakbeurs, die van 2 tot en met 4 oktober 2024 zal plaatsvinden.


Foto's: GrootGroenPlus

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER