Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Horticoop investeert in plasmatechnologie van VitalFluid: duurzame bron van stikstof voor tuinbouw

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 8 november 2023
58 sec


Plasma geactiveerd water bootst natuurlijke proces van bliksem na

Investeringscoöperatie Horticoop wordt aandeelhouder van VitalFluid. Met de investering wil VitalFluid, dat plasmatechnologie inzet om plantenvoeding en plantgezondheid te ondersteunen, bijdragen aan duurzame tuinbouw. Deze doelstelling deelt VitalFluid met Horticoop.

Productie-unit voor plasma geactiveerd water (PAW)
Productie-unit voor plasma geactiveerd water (PAW)

VitalFluid ontwikkelt toepassingen op basis van plasma geactiveerd water. Dit wordt gezien als duurzame bron van stikstof en kan volgens het bedrijf ook een natuurlijk alternatief zijn voor chemische gewasbescherming. De technologie van VitalFluid is gebaseerd op het natuurlijke proces van een bliksemschicht. Wanneer het bliksemt, wordt stikstof uit de lucht gebonden in water dat vervolgens door planten wordt gebruikt als voedingsbron. VitalFluid heeft machines ontwikkeld die dit natuurlijke proces nabootsen en en die plasma geactiveerd water in de kas kunnen produceren.

Gebaseerd op natuurlijk proces

Erik Hertel, CEO van VitalFluid: "De reactieve zuurstof- en stikstofcomponenten die gevormd worden bij de productie van plasma geactiveerd water hebben zowel een reinigende werking als een voedend effect. Daarmee heeft VitalFluid een op de natuur gebaseerde oplossing ontwikkeld om natuurlijke stikstof te leveren als duurzame, vloeibare meststof voor planten en gewassen. Dat is een significante stap op de weg naar duurzamere land- en tuinbouw. Naast een toepassing als meststof kan plasma geactiveerd water ook ingezet worden als natuurlijk alternatief voor chemische gewasbescherming. De investering van Horticoop helpt ons om onze baanbrekende technologie verder uit te breiden en nog breder toe te passen."


'Toegang tot milieuvriendelijke meststof'

Wilco Schoonderbeek, Director Investments van Horticoop: "Horticoop investeert namens 400 tuinbouwbedrijven actief in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van de tuinbouwsector. De innovatie van VitalFluid sluit daarop volledig aan. Door de innovatieve technologie van VitalFluid krijgen telers toegang tot milieuvriendelijkere meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. We zijn dan ook verheugd om deze partij aan ons portfolio toe te voegen."


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Techniekdag Boomteelt Zundert
donderdag 27 juni 2024
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER