Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

BIB on Tour

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, donderdag 9 november 2023
68 sec


De column van Boom in Business, editie 5

He he: In deze uitgave van Boom In Business eindelijk weer een editie van Regio-In-Beeld. Het is bijna modieus om te zeggen, maar daar was ondergetekende de laatste tijd eigenlijk gewoon niet aan toe gekomen. En dat terwijl het super leuk is om te doen. Je rijdt 's ochtends voor dag en dauw van huis en je mag in één dag bij vier verschillende boomkwekers op de koffie (die is overigens meestal niet al te best) om hun verhaal aan te horen en te noteren en - heel leuk - je krijgt, als dank voor het aangenaam verpozen ook nog een diner aangeboden. Dat diner werd bereidwillig gesponsord door de lokale afdeling van de Rabo in de persoon van Erik Bovee, die getriggerd was door het specifieke onderwerp van deze Regio-In-Beeld: bedrijfsoverdracht.


Er is maar een ding lastiger dan het starten van een boomkwekerij en dat is de overdracht van een boomkwekerij naar een nieuwe eigenaar

Bedrijfsoverdracht is een moment waarop de bank terecht heel graag in beeld wil zijn. En, ik heb het op deze plek al vaker gezegd: Er is maar een ding lastiger dan het starten van een bedrijf, en dat is de overdracht van een bedrijf. Daarom hebben wij aan alle geïnterviewden gevraagd om naast hun verhaal over de overname van het bedrijf ook een aantal tips met onze lezers te delen. Deze tips waren ook onderwerp van gesprek tijdens het gemeenschappelijke Rabo Bedrijfsovername Diner.

Het is heel makkelijk om te discussiëren over specifieke uitdagingen van jouw bedrijf, maar dat zegt allemaal niet zo veel over de overname van een bedrijf. Dat is een ingewikkelde choreografie tussen de gaande en de komende partij

Ook tijdens zo'n diner blijkt hoe ingewikkeld het proces van bedrijfsovername is. Het is heel makkelijk om tijdens zo'n etentje algemeenheden uit te wisselen over algemene problemen in de markt of over de specifieke uitdagingen van jouw bedrijf, maar dat zegt allemaal niet zo veel over de overname van jouw bedrijf. Want dat is een ingewikkelde choreografie tussen de gaande en de komende partij.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Techniekdag Boomteelt Zundert
donderdag 27 juni 2024
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER