Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Terug van weggeweest: docentenbijeenkomst boomkwekerijonderwijs

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, donderdag 23 november 2023
50 sec


Bijeenkomst bij Handelskwekerij de Bloemenkampen, organisatie door Talentboom

In november vond sinds lange tijd weer een inspirerende bijeenkomst plaats voor docenten in het boomkwekerijonderwijs. Talentboom pakt hiermee de draad weer op van de docentenbijeenkomsten die voor de coronaperiode één of twee keer per jaar werden georganiseerd.

Herco van de Berg geeft een presentatie aan docenten van boomkwekerijopleidingen
Herco van de Berg geeft een presentatie aan docenten van boomkwekerijopleidingen

Docenten en overige betrokkenen bij het boomkwekerijonderwijs uit het hele land kwamen voor de bijeenkomst tegen het einde van de middag naar Nunspeet, bij Handelskwekerij de Bloemenkampen. Namens de Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen opende Corine Fleuren de bijeenkomst, waar ook ruimte was voor informeel netwerken. Herco van de Berg verzorgde een presentatie en rondleiding langs de Bloemenkampen.

Sprekers

Jacqueline van der Burg van stichting Greenform nam de aanwezigen mee naar de verschillende activiteiten van Greenform, waaronder het platform Varb, het nieuwe kenniscentrum en de beurs PlantariumGroen-Direkt.
Jaap Smit, groene curator bij Trompenburg Tuinen & Arboretum gaf een introductie in de wereld van toekomstbestendige bomen: hoe gaan we om met het assortiment in het licht van klimaatverandering? Met de voor docenten relevante vraag hoe deze zaken mee zijn te nemen in de lessen voor boomkwekerij: Hoever kijk je vooruit als het gaat om teeltplannen en sortimentkeuze?


Voor herhaling vatbaar

Scholingsconsulent Mariëlle Gooijaers van Talentboom kijkt met een tevreden gevoel terug op de docentenbijeenkomst, 'Wij denken dat het voor alle aanwezige een geslaagde bijeenkomst was en dat dit soort activiteiten voorziet in een behoefte. Dat blijkt ook uit het feit dat we gelijk een nieuwe datum hebben geprikt, namelijk op maandag 15 april 2024.'


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER