Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

De schijfplanter PE70 transformeert plantprocessen bij Boomkwekerij Arno van Nunen

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, donderdag 28 december 2023
175 sec


Innovatie in de coniferenkweek

In de uitgestrekte velden van Boomkwekerij Arno van Nunen B.V. in Veldhoven heeft een recente investering in geavanceerde planttechnologie geleid tot opmerkelijke resultaten. De nieuwste aanwinst in het moderne machinepark, een negenrijige schijfplanter PE70, heeft niet alleen de efficiëntie vergroot, maar ook de kwaliteit van het eindproduct verbeterd. Deze investering markeert een belangrijke stap vooruit in de voortdurende evolutie van de coniferenkweek, mogelijk gemaakt door de innovatieve benadering van Basrijs, een vooraanstaande fabrikant in tuinbouwmachines.

Corné Bastiaansen voor de ingang van zijn mechanisatiebedrijf in Rijsbergen
Corné Bastiaansen voor de ingang van zijn mechanisatiebedrijf in Rijsbergen

Coniferenkweek op schaal: efficiëntie als leidraad

Boomkwekerij Arno van Nunen B.V. staat bekend om zijn specialisatie in grootschalige coniferenkweek, met ongeveer 150 hectare zandgrond en een jaarlijkse productie van 750.000 leverbare planten. Het bedrijf behoort tot de grootste coniferenkwekerijen in Nederland, met een assortiment dat voornamelijk bestaat uit Taxus, Thuja en Chamaecyparis. Gedreven door passie en ondersteund door een modern machinepark, levert de kwekerij kwalitatieve haagplanten aan afnemers in meer dan vijftien Europese landen.
De schijfplanter PE70 van Basrijs is niet zomaar een aanvulling op het machinepark van Boomkwekerij Arno van Nunen B.V.; het is een strategische investering om de efficiëntie van het gehele productieproces te verbeteren. De capaciteit om negen rijen coniferen tegelijkertijd te planten, heeft de productiesnelheid aanzienlijk verhoogd. Dit heeft geleid tot tijdsbesparingen en heeft ook de operationele efficiëntie van de kwekerij verbeterd.
Efficiëntie is een kwestie van snelheid, maar ook van nauwkeurigheid. De schijfplanter plaatst de coniferen met ongekende precisie, zonder afwijkingen. Dit gaat verder dan esthetische voordelen: het vereenvoudigt het beheer van onkruid, aangezien de planten perfect in lijn staan. Dit resulteert niet alleen in een strakker veld, maar minimaliseert ook de inspanningen bij toekomstige processen.


Het is een strategische investering om de efficiëntie van het gehele productieproces te verbeteren

De keuze voor verdere mechanisatie getuigt van een strategische visie. In een tijd waarin arbeidskrachten schaars en kostbaar zijn, biedt de schijfplanter PE70 een geautomatiseerde oplossing die de operationele kosten verlaagt en de kwekerij voorbereidt op de toekomstige uitdagingen in de landbouwsector. Het is een investering die niet alleen gericht is op het heden, maar ook op het creëren van een solide basis voor de toekomstige groei van de kwekerij.

Toonaangevende tuinbouwtechnologie in actie

Basrijs, gevestigd in Rijbergen, heeft sinds 1977 een leidende rol gespeeld in het ontwikkelen en produceren van geavanceerde machines voor de tuinbouw en boomkwekerij. Hun diverse assortiment, bestaande uit plantmachines, plantenrooiers, rijenbemesters en folieleggers, wordt wereldwijd ingezet om de productiviteit te verhogen en de kwaliteit te waarborgen. Innovatie is de kern van hun missie, en de recente implementatie van de negenrijige schijfplanter PE70 illustreert hun voortdurende streven naar perfectie in tuinbouwtechnologie.
Corné Bastiaansen, directeur Basrijs: 'De innovaties van Basrijs gaan verder dan de fysieke machines. Het is een partnerschap dat niet alleen gericht is op het verbeteren van de operationele efficiëntie van de kwekerij, maar ook op het creëren van een duurzame toekomst voor de gehele sector.'
Deze specifieke schijfplanter, met zijn geavanceerde technologie en capaciteit om negen rijen coniferen tegelijkertijd te planten, belichaamt de toewijding van Basrijs aan innovatie. Door gebruik te maken van de nieuwste technologische ontwikkelingen en nauw samen te werken met vooraanstaande kwekerijen, zoals Boomkwekerij Arno van Nunen B.V., blijft Basrijs de norm bepalen voor efficiënte en geavanceerde tuinbouwmachines.


Een gevestigde relatie in het oog van innovatie

De stabiele en betrouwbare zakelijke relatie tussen Boomkwekerij Arno van Nunen B.V. en Basrijs is essentieel voor het succes van deze investering. Het vertrouwen in de leverancier is gebaseerd op betrouwbaarheid, uitstekende service en diepgaande kennis van het vak. Dit geeft niet alleen blijk van tevredenheid met het huidige product, maar illustreert ook een gezamenlijke inzet voor voortdurende groei en verbetering.
Arno van Nunen: 'De samenwerking tussen kwekerijen en leveranciers in de agrarische sector is van cruciaal belang voor innovatie. Basrijs begrijpt de behoeften van moderne kwekerijen en past hun machines voortdurend aan om aan die behoeften te voldoen. Het is een dynamische relatie waarin feedback en expertise samenkomen om de volgende generatie tuinbouwmachines te creëren.'


Het belichaamt de evolutie van traditionele methoden naar geavanceerde, geautomatiseerde processen

Een nieuw tijdperk in de coniferenkweek

Met de schijfplanter PE70 heeft Boomkwekerij Arno van Nunen B.V. niet alleen een machine aan zijn machinepark toegevoegd; het heeft een significante stap gezet in de richting van een meer geautomatiseerde, efficiënte coniferenkweek. Het vertrouwen dat het bedrijf stelt in Basrijs als leverancier, getuigt van tevredenheid. Maar getuigt ook van een gezonde zakelijke relatie, gebaseerd op betrouwbaarheid en resultaten.
De schijfplanter is meer dan een stuk technologie; het is een symbool van vooruitgang in de coniferenkweek. Het belichaamt de evolutie van traditionele methoden naar geavanceerde, geautomatiseerde processen. Het is een statement dat Boomkwekerij Arno van Nunen B.V. niet alleen de huidige uitdagingen aangaat, maar ook klaar is voor de toekomst van de landbouw.
De schijfplanter staat symbool voor de evolutie van de coniferenkweek, met een veelbelovende toekomst waarin precisie en automatisering hand in hand gaan. Boomkwekerij Arno van Nunen B.V. positioneert zich met deze investering als een voorloper in de sector, klaar om de uitdagingen van morgen aan te gaan met geoptimaliseerde processen en hoogwaardige producten.
Met deze strategische investering hebben Boomkwekerij Arno van Nunen B.V. en Basrijs de lat hoger gelegd voor de gehele sector. Het is een gezamenlijke inspanning om de coniferenkweek te transformeren, niet alleen in termen van efficiëntie, maar ook op het gebied van duurzaamheid en innovatie.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER