Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Compas Agro viert vijfjarig jubileum en versterkt samenwerking met kwekers

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 16 januari 2024
62 sec


Advies- en onderzoeksbureau Compas Agro blikt terug op vijf succesvolle jaren

Op de Brightlands Campus van Greenport Venlo vierde Compas Agro onlangs haar vijfjarig jubileum. Het advies- en onderzoeksbureau, opgericht door Dirand van Wijk en Ronnie de Hoon, staat bekend om zijn sterke betrokkenheid bij kwekers en het vergaren en delen van waardevolle kennis. De jubileumreceptie bracht het Compas Agro-team, de eigenaren en talloze partners samen om terug te blikken op de reis van het bureau.

Ronnie de Hoon en Dirand van Wijk
Ronnie de Hoon en Dirand van Wijk

LTO studiebijeenkomst

De oprichters ontmoetten elkaar tijdens een LTO studiebijeenkomst, waar al snel het idee ontstond om hun krachten te bundelen en elkaar te versterken op het gebied van kennis. Met 23 studenten betrokken in de afgelopen 5 jaar, waarvan 7 nu werkzaam bij Compas Agro, biedt het bureau een vruchtbare bodem voor ontwikkeling en kennisdeling.


Kennisoverdracht en innovatie

De kracht van Compas Agro schuilt in het gezamenlijk vergaren en delen van kennis met kwekers. Innovatiedagen, georganiseerd bij diverse kwekerijen, zijn uitgegroeid tot een groot succes. Erik Bastiaensen, directeur van CLTV-Zundert, benadrukt het belang van deze bijeenkomsten: 'Compas Agro heeft de expertise om kennisoverdracht en innovatie effectief te organiseren, en de kwekers profiteren er enorm van.'


Groeispurt

In de afgelopen vijf jaar is Compas Agro gegroeid van 5 naar 60 samenwerkingen met kwekers en toeleveranciers. De derde tak van het bureau richt zich op teeltadvies voor vollegrondsgroenten en boomkwekerijen. Om deze groei te waarborgen, benadrukken Van Wijk en De Hoon het belang van een platte organisatie, directe toegankelijkheid voor partners, en een hechte band met het team, inclusief diverse sociale activiteiten.


Nieuwe locatie op Brightlands Campus

Recentelijk heeft Compas Agro haar intrek genomen in de Sint Janshoeve op de Brightlands Campus van Greenport Venlo. Directeur Ingrid Vogels is trots op deze samenwerking en stelt dat bij Brightlands Campus Greenport Venlo gezond en duurzaam plantaardig voedsel centraal staat. De intensieve samenwerking tussen bedrijven en wetenschap op de campus is een smeltkroes voor groene en duurzame innovaties.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER