Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Rootz bereikt hoogste punt: symbool van duurzaamheid en innovatie Business Centre Treeport

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 17 januari 2024
85 sec


Bouw van het kennis- en innovatiecentrum voor de boomkwekerij in Zundert ligt op schema

In 'het epicentrum van de Europese boomkwekerijsector' in Zundert werd op 16 januari het hoogste punt gevierd van de nieuwbouw van Rootz. Het feestelijke moment vond plaats in de nieuwbouw, waar de genodigden een indruk kregen van de natuurlijke uitstraling van het gebouw. Rootz wordt het kennis- en innovatiecentrum van Business Centre Treeport.

Nieuwbouw Rootz bereikt het hoogste punt
Nieuwbouw Rootz bereikt het hoogste punt

Het bereiken van het hoogste punt markeert niet alleen een architectonische mijlpaal, maar symboliseert ook het groeiende enthousiasme en de betrokkenheid van belanghebbenden bij Rootz, waardoor het wordt omarmd als een veelbelovend centrum voor duurzaamheid en innovatie in de sector. Rootz positioneert zich als het kloppende hart voor kennis en innovatie binnen de boomkwekerijsector, met strategische verbindingen naar de toeleverende industrie. Het doel is niet alleen ondersteuning van bedrijven, maar ook de bevordering van groei in de sector.

'Indrukwekkend hoe dit prachtige gebouw wordt gerealiseerd in opmerkelijk korte tijd.'

Peter Berben
Projectleider Peter Berben verwelkomde stakeholders en gasten in het nieuwe gebouw, waar het bouwteam lof ontving voor hun prestatie: 'Indrukwekkend hoe dit prachtige gebouw wordt gerealiseerd in opmerkelijk korte tijd.'

John Oostvogels

Clubhuis

John Oostvogels, vertegenwoordiger van de Rabobank, benadrukte het belang van de regio Zundert als het grootste productiegebied voor de boomkwekerij van Europa 'met een ongeëvenaard assortiment aan gewassen'. Hij benadrukte dat dit de verantwoordelijkheid met zich meebrengt om duurzaamheid te omarmen. Een verantwoordelijkheid die vorm krijgt met de oprichting van Business Centre Treeport en de ontwikkeling van Rootz als het nieuwe 'clubhuis van de coöperatieve vereniging Treeport'.


Marcel Oerlemans (links) en Remco van Dessel

Duurzaam en binnen het budget

Dat duurzaamheid centraal staat in het bouwproces van Rootz, bleek uit de bijdrage van Marcel Oerlemans (Bouwbedrijf Moeskops) en Remco van Dessel (BCT). Klimaatadaptief bouwen, demontabiliteit, traditionele bouwmaterialen en methoden, en het minimaliseren van onderhoudskosten waren de speerpunten. Deze aanpak werd gerealiseerd binnen het gestelde budget met behulp van geavanceerde technologieën.


Projecten

Bij Rootz zijn diverse projecten van start gegaan, elk gericht op het bevorderen van innovatie en duurzaamheid. 'Champ' is bijvoorbeeld een onderzoeksinitiatief dat gezonde producten en medicijnen wil ontwikkelen uit de steeltjes van champignons. 'Groene chemie' biedt een opleidingsprogramma voor jonge chemici, terwijl 'Mycorrhiza' zich richt op lokaal gekweekte mycorrhiza voor toepassingen in agrofood, inclusief teeltadvies voor kwekers. Het 'Agroforestry'-project concentreert zich op onderzoek en ontwikkeling ten behoeve van multifunctionele bufferzones.


Meerdere bedrijven hebben zich al verbonden aan Rootz

Early adopters

Rootz heeft reeds interesse gewekt bij early adopters zoals Compas Agro, Groeibalans, Varta, Dealin'Green en Mijn Keuken Events, dat ook het restaurant zal exploiteren. Deze bedrijven tonen betrokkenheid bij de missie van Rootz en willen deel uitmaken van een bloeiende gemeenschap van kennis en innovatie.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER