Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Voorjaarseditie Plantarium|Groen-Direkt start met volle beursvloer

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 31 januari 2024
74 sec


Volgende week dinsdag 6 februari gaat de tweede Voorjaarseditie van PlantariumGroen-Direkt van start. Een volle beursvloer, aandacht voor veenarm telen op de Green Future Hub en 12 nominaties voor de Green Retail Award - Bezoekersfavoriet.


Op Voorjaarseditie van PlantariumGroen-Direkt op 6 en 7 februari 2024 kan de professionele tuinplanteninkoper een compleet aanbod van direct beschikbaar buitengroen verwachten. Marjolein Wieckardt: 'De beursvloer is compleet uitverkocht en gelukkig hebben we iedereen een plek kunnen geven. Met meer dan 180 exposanten, de nieuwigheden en de ruim 5000 monsterpartijen en het mediterraan aanbod van Groen-Direkt kan de bezoeker zijn hart ophalen.

Aandacht voor veenarm op de Green Future Hub

Op de Green Future Hub kunnen kwekers, groothandel en retail informatie vinden over boomkwekerijproducten, het telen ervan in veenarm of veenvrij substraat en de impact daarvan op de handel. Acht exposanten die ervaring met deze teelt hebben, zetten een mooie presentatie van producten neer. Daarnaast delen Anthos, LTO en Delphy hun kennis over de regelgeving, zowel nationaal als internationaal, en worden de mogelijkheden van het kweken in veenarme mengsels toegelicht. Van 12:30 tot 13:30 uur is er een inloop vragensessie en gaan de specialisten met elkaar en met het publiek in gesprek.


Een van de genomineerden voor de Bezoekersfavoriet

Bezoekersfavoriet - Green Retail Award

Tijdens de voorjaarseditie is er uiteraard ook aandacht voor nieuwigheden. Voor de keuring Bezoekersfavoriet van de Green Retail Awards kan er gestemd worden op twaalf nominaties:

Camellia 'Beauty Blush', Camellia 'Winter Perfume Pink' en Camellia 'Winter Perfume Pearl', Cordyline australis 'Lime Passion', Eucalyptus websteriana 'Botanic Hearts', Fagus sylvatica 'Icefire', Fargesia 'Moontears'® Boobux, Hydrangea serrata Euphoria® 'Pink', Prostanthera 'Rosette'®, The Living Garden Flowermix, Thuja plicata Aldrich Mountain, Viburnum Magical Spring Glory en Winter Angel Helleborus Frostkiss Magico.

De beschrijvingen van de inzendingen staan op de nieuwighedenpagina. Tijdens de beursdagen kunnen de bezoekers hun stem uitbrengen op het product dat in hun ogen het beste nieuwe product is. De bekendmaking van de uiteindelijke Bezoekersfavoriet is op woensdag 7 februari om 15:00 uur.


Foto: PlantariumGroen-Direkt

Praktisch

De Voorjaarseditie van PlantariumGroen-Direkt, the Green Retail Fair vindt plaats op 6 en 7 februari 2024. De beurs voor vakbezoekers is geopend van 7 tot 17 uur (op woensdag tot 16 uur). Kijk voor meer informatie en registratie van je bezoek op de website plantariumgroendirekt.nl.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER