Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Kom je weleens lage stikstofcijfers tegen in je substraat?

ARTIKEL
SUBSTRATEN EN BODEMBIOLOGIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Rob Bierman, Commercieel Manager, Lensli Substrates, dinsdag 16 april 2024
52 sec


Lensli Academy: substraatspecialisten delen expertise en marktkennis.

Met het toenemende gebruik van grondstoffen anders dan veen komen we steeds vaker stikstof fixatie tegen in de teelt, ook wel bekend als stikstof immobilisatie of stikstofvastlegging. Dit is vaak aan de plant te herkennen door een lichtere kleur van het blad en verminderde groei.


Stikstof is een essentieel element voor de groei en ontwikkeling van planten. Veel grondstoffen onttrekken (tijdelijk) stikstof aan de voedingsoplossing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houtvezel, schorsproducten en de Basis BioMix.

Wist je dat maar liefst 70% van de beschikbare stikstof wordt ingebouwd in het bladgroen (chlorofyl) van de plant?

Stikstof fixatie kan zowel positieve als negatieve effecten hebben op het substraat en de plant. Als je meer wilt weten over hoe je hier als kweker mee om kunt gaan, lees dan het volledige artikel in de Lensli Academy.

Lensli Academy

In de Lensli Academy informeren de substraatspecialisten van Lensli over praktijksituaties die zij in de sector tegenkomen, lees je meer over in de praktijk verkregen inzichten en kun je teelttips terugvinden. Iedere maand zullen de substraatspecialisten informatie met de lezers van Boom in Business delen over uiteenlopende zaken rondom het overkoepelende thema substraat. Ga voor meer interessante artikelen en handige (teelt) tips naar de Lensli Academy.

Volgende maand lees je alles over Kalium (K); een essentieel mineraal voor de gezondheid en groei van planten. Meer weten over het element Kalium in het substraat en waar je voor een succesvolle, gezonde teelt absoluut rekening mee dient te houden? Houd dit platform dan goed in de gaten.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER