Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Veredelaar Vance Hooper ontvangt prestigieuze Reginald Cory Memorial Cup

NIEUWS
SORTIMENT
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, woensdag 17 april 2024
61 sec


Als erkenning voor zijn werk ontving Magnolia-veredelaar Vance Hooper onlangs de prestigieuze Reginald Cory Memorial Cup. De prijs werd tijdens de RHS Awards Ceremony 2024 namens hem in ontvangst genomen door Peter van Rijssen, mede-eigenaar van Plantipp en vertegenwoordiger van veel rassen van Vance Hooper.

Vance Hooper met zijn Magnolia 'Genie'
Vance Hooper met zijn Magnolia 'Genie'

De inspanningen van Vance Hooper voor het veredelen van Magnolia-variƫteiten met goede eigenschappen en bijzondere kenmerken worden nu beloond met een plaats onder de meest gerespecteerde veredelaars in de sector. De Reginald Cory Memorial Cup is een bewijs van talent en toewijding, en zijn creaties zullen de tuinen ongetwijfeld nog jarenlang verfraaien.

De passie van Vance Hooper voor het veredelen van Magnolia, met steun van Plantipp en Kiwiflora, hebben geleid tot de introductie van een aantal opvallende cultivars. Onder meer Magnolia 'Genie'PBR, Magnolia Watermelon ('MGWAT2011b'PBR), Magnolia Emperor ('MGEMP2012'PBR), Magnolia Pink Pyramid ('MGPIN2010'PBR), en Magnolia 'Cameo' PBR.


Populaire Magnolia's van Vance Hooper

Magnolia 'Genie', een van de populairste creaties van Vance Hooper, is het resultaat van een 15 jaar durend veredelingsproces in een lijn van Magnolia soulangeana en Magnolia liliiflora. Het resultaat is een compacte boom die massa's tulpvormige bloemen produceert. Deze tuinplant heeft gezond blad en bloeit drie maanden lang uitbundig. Magnolia Watermelon valt op vanwege zijn grote, felroze, halfgevulde bloemen van 15-20 cm doorsnede. Magnolia Emperor is populair vanwege de grote en opvallende bloemen.Compact

Voor degenen die op zoek zijn naar een Magnolia met een compactere vorm en een overvloed aan bloemen, is de herbloeiende Magnolia Pink Pyramid een perfecte keuze. Door zijn smalle, piramidale vorm is hij een uitstekende optie voor kleinere tuinen of als accentboom in het landschap. Op dezelfde manier straalt de herbloeiende Magnolia 'Cameo' elegantie uit met zijn delicate, lichtroze bloemen. Het compacte formaat en de ronde groeiwijze van deze Magnolia maken hem tot een uitstekende keuze voor tuinen met beperkte ruimte.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER