Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Florian Faassen over 100 jaar Faassen Plants

ARTIKEL
ONDERNEMEN
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Marion Lijmbach, donderdag 27 juni 2024
124 sec


'Dankzij onze voorgangers kunnen wij dit jubileum vieren'

Vrijdag 21 juni was het dan zover: het feest ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Faassen Plants. Maar liefst 200 klantrelaties van het boomkwekerijbedrijf in Tegelen hadden een gezellige middag, met live muziek, toespraken, hapjes en drankjes. 's Avonds was er een uitgebreide barbecue voor alle medewerkers met hun partners. Het feest, dat plaatsvond in een grote partytent op een mooi stuk land achter het bedrijf, duurde tot in de late uurtjes. Met mededirecteur Florian Faassen genieten we nog even na van deze gedenkwaardige dag voor de familie Faassen.

Florian Faassen (rechts) met zijn broer Rowan: de vijfde generatie Faassen bij het honderdjarige bedrijf
Florian Faassen (rechts) met zijn broer Rowan: de vijfde generatie Faassen bij het honderdjarige bedrijf

'Het was een fantastische dag, waar we met veel trots op kunnen terugkijken. De toespraken en de vele mooie woorden zullen we ons nog lang herinneren; het was heel bijzonder. Er waren zelfs klantrelaties uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België overgekomen. Zij hebben er veel moeite voor moeten doen om bij ons jubileumfeest te kunnen zijn. Daar zijn we heel blij mee. Ook mochten we de burgemeester van Venlo, waar Tegelen onder valt, en de gouverneur van Limburg verwelkomen; een hele eer', aldus Faassen, wiens stem nog niet helemaal bekomen is van de festiviteiten.

Proosten op 100 jaar

Hij blikt graag terug op die vrijdagmiddag, waarop verschillende toespraken op het programma stonden. 'Klanten, leveranciers en organisaties vertelden mooie verhalen, bijvoorbeeld over hun jarenlange samenwerking met Faassen Plants, of over de langdurige inzet van mijn vader en zijn vader voor het algemeen belang, zoals voor Anthos en de LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen.' Terwijl vader Bart in zijn toespraak de geschiedenis van het bedrijf aanhaalde, gebruikte Florian Faassen zijn speech om stil te staan bij het bedrijf van vandaag de dag en om vooruit te kijken. Vanzelfsprekend nam hij mededirecteur en broer Rowan mee in zijn verhaal. Beiden hebben van kleins af aan meegeholpen en meegewerkt in het bedrijf en zo alles geleerd over het vak. En natuurlijk werd er geproost op het behalen van de mijlpaal: 100 jaar Faassen Plants.


Op de foto bij de oude bedrijfsauto. Links de Limburgse gedeputeerde Léon Faassen, met naast hem neef Bart, tevens vader van Florian en Rowan (aan de rechterkant). In het midden de Limburgse gouverneur Emile Roemer en Antoin Scholten, de burgemeester va

Familie en vrienden

Dat aan de stem van Faassen de feestelijkheden nog te horen zijn, is niet zo gek. Een dag later, op zaterdag 22 juni, werd het jubileumfeest namelijk nog eens dunnetjes overgedaan. Die middag en avond waren speciaal voor familie en vrienden. 'Het was een ongelofelijk leuke en gezellige dag, waarbij we op het hoogtepunt met 300 mensen waren.' Twee foodtrucks zorgden voor het eten en 's avonds luisterde een dj het feest op. Faassen wil benoemen hoe bijzonder het was dat er zoveel familieleden op het feest waren, ook mensen die ze al langere tijd niet meer hadden gezien. 'Dit was vooral voor mijn vader Bart heel speciaal. Zo konden we eindelijk zijn 40-jarig jubileum bij Faassen Plants én zijn pensionering vieren.' Beide gebeurtenissen waren midden in de coronatijd, in 2020. In dat jaar droeg Bart Faassen ook het bedrijf over aan zijn zoons Florian en Rowan, wat toen dus eveneens in kleine kring gevierd moest worden.


'Die mentaliteit, de handen uit de mouwen steken, kreeg de vierde generatie Faassen dan ook met de paplepel ingegoten'

Familie Faassen

Handen uit de mouwen

Al in oktober vorig jaar begonnen Florian, Rowan en hun zussen met de voorbereidingen voor het feest. 'Een aantal zaken hebben we uitbesteed, maar we hebben ook veel zelf opgepakt. Zo stonden vrijdagavond beide zwagers achter de barbecue. We deden zelf de aankleding en inrichting van de partytent, en we hebben ook samen de boel weer opgeruimd.' Die mentaliteit, de handen uit de mouwen steken, kreeg de vierde generatie Faassen dan ook met de paplepel ingegoten.


Traditie

Florian Faassen weet dat hij in een lange traditie staat en zo bekijkt hij ook het jubileumfeest: 'Dat we 100 jaar Faassen Plants kunnen vieren, hebben we te danken aan onze voorgangers, die het bedrijf groot hebben gemaakt.'


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER