Whatsapp Facebook LinkedIn RSS feed

Trainen voor het WK kettingzagen

NIEUWS
Facebook Linkedin Whatsapp
dinsdag 26 augustus 2014
36 sec


Arian Essenstam (Nederland) en Jan Maes (België) trainen gebroederlijk voor het wereldkampioenschap kettingzagen dat van 11 tot en met 13 september in Zwitserland wordt gehouden.

De zagers beiden van Husqvarna oefenen het onderdeel gecombineerde zaagsnede met een boomstam met een diameter van 35 centimeter. Bij deze techniek dient een boomstam van onder en boven onder een hoek van 90 graden recht afgezaagd te worden. Tijdens het WK beoordeelt een vakjury de 30 landenteams en 120 individuele deelnemers op veiligheid, snelheid en nauwkeurigheid op de disciplines snoeien, boomvellen, precisiezagen, gecombineerde zaagsnede en ketting wisselen. Deelnemers mogen gebruik maken van 1 zaag, 4 kettingen en 3 verschillende zaagbladen.
Het WK kettingzagen wordt eens per 2 jaar georganiseerd. Het Nederlands team werd tweemaal wereldkampioen (in 1998 en 2000). Arian Essenstam (41), werkzaam bij Husqvarna Nederland doet voor de 9e keer mee en behaalde in 1998 een 2e plaats in het individuele klassement. Jan Maes (31) neemt voor de 3e maal deel voor België. Voor de winst in het teamklassement zijn behalve Nederland ook Duitsland, Finland, Oostenrijk en Zwitserland de grootste kanshebbers.



LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groenbeurs Brabant en Haaren: 'Op inkoop in het zuiden'
woensdag 14 januari 2026
t/m donderdag 15 januari 2026
IPM Essen 2026
dinsdag 27 januari 2026
t/m vrijdag 30 januari 2026
Voorjaarsbeurs Menkehorst Kwekerijen
maandag 2 februari 2026
t/m donderdag 5 februari 2026

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
Webshop
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER