Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Nederlandse bedrijven bundelen krachten voor Roemeense groeimarkt

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 23 april 2019
55 sec


Een zevental bedrijven heeft op 15 april 2019 getekend voor samenwerking binnen een driejarige PIB verband. Onder de vlag van Royal Anthos is hiermee het startsein gegeven voor een marktontwikkelings-programma gericht op de Roemeense institutionele markt.


Urban Landscapes

Onder de noemer Urban Landscapes Romania / Green City gaan deze zeven Nederlandse bedrijven met het marktpotentieel van Roemenië aan de slag. Dit doen zij door de inzet van een palet aan activiteiten gericht op publieke en private partijen. 'Stedelijke ontwikkeling in Roemenië en de positie van groen daarin vraagt producten en kennis die leden van het consortium kunnen leveren', aldus Leon Smet, secretaris van Anthos. De Roemeense markt biedt kansen op de langere termijn voor Nederlandse exportbedrijven van boomkwekerijproducten en bloembollen. 'Door middel van het PIB programma in Roemenië positioneren wij bovendien Nederlandse bedrijven ten opzichte van leveranciers uit landen als Italië, Polen en Hongarije', aldus Remy Molter, secretaris van het consortium.


De Roemeense markt biedt kansen op de langere termijn voor Nederlandse exportbedrijven van boomkwekerijproducten en bloembollen.

Deelnemers

Het consortium bestaat uit de volgende deelnemers; Boomkwekerij Ebben, Molter BV, JUB Holland, Gebr. Seuren BV, Nophadrain, VicLandscapes, Van Den Berk Boomkwekerijen en Royal Anthos. Het project zal gecoördineerd worden door Agriprogress in nauwe samenwerking met Royal Anthos.


Het consortium bepaalt gezamenlijk de inzet van haar activiteiten. Het is de bedoeling om in het voorjaar van 2019 een eerste gezamenlijke presentatie te geven in Roemenië.

Partners in Business
Een PIB (Partners in Business) programma is een format van RVO (rijksdienst voor ondernemend Nederland), waarmee door inzet van publieke en private gelden marktpotentieel voor Nederlandse ondernemers wordt uitgewerkt.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Edwin Kolster
Monday 29 April 2019
Als jullie een NL partner willen die al in Roemenie woont en zich ook met groen bezig houdt, kunt u kontact met mij opnemen.

JUB Holland (jos beelen) kent mij.

Met vriendelijke groet,
Edwin Kolster
0040/749-256789

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER