Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Kick off Urban Landscapes-Green Cities consortium in Roemenië

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, woensdag 22 mei 2019
58 sec


Onder de vlag van Royal Anthos en in samenwerking met de Nederlandse Ambassade te Boekarest heeft een cluster van bedrijven zich gepresenteerd voor diverse Roemeense institutionele partijen en lokale media.


Met de presentatie is het driejarige PIB (Partners in Business) programma, formeel in Roemenië van start gegaan, aldus brancheorganisatie Anthos in een persbericht. 'Door een bezoek te brengen aan de steden Oradea en Boekarest werd er kennis gemaakt met lokale partijen om de programmalijnen richting te geven en nader kennis te maken met de lokale liaison. Deze speelt - onder regie van de Nederlandse ambassade - een belangrijke rol in het vinden van key contacten en initiëren van activiteiten, aldus Anthos.

Deelnemers
Het consortium bestaat uit de volgende deelnemers; Boomkwekerij Ebben, Molter, JUB Holland, Gebr. Seuren Rozenkwekerijen, Nophadrain, VIC Landscapes, Van Den Berk Boomkwekerijen en Royal Anthos. Het project wordt gecoördineerd door Agriprogress in nauwe samenwerking met Royal Anthos. Tijdens het programma werd namens alle clusterleden door deelnemer Gebr. Seuren Rozenkwekerijen , in samenwerking met de agrarische universiteit USAMV een roos Donau Romantica gedoopt.

Symbool voor samenwerking
De universiteit doopte de Roemeense roos, Rhenus Pentrica, als symbool voor de verbindende rivieren tussen Roemenië en Nederland en voor de samenwerking de komende jaren. Ambassadrice Stella Ronner Grubaci verleende hieraan haar medewerking door de eerste roos te planten, onder toeziend oog van de nationale pers. Het bezoek heeft zich volgens Anthos verder 'gericht op het bezichtigen van diverse locaties waar een demonstratie beplantingsproject kan worden gestart om het kennistraject rond aanleg en onderhoud van groen fysiek vorm te geven.'

In het kader van de kennisoverdracht zijn een tweetal MoU's getekend, met USAMV en de Ion Mincu Universiteit (architectuur).


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER