Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

HortiContact 2020: een greep uit het interessante aanbod van exposanten

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 14 februari 2020
210 sec


De 17e editie van HortiContact staat in de startblokken. Dit 'visitekaartje' van de Nederlandse glastuinbouw vindt van 18 tot en met 20 februari plaats in de Evenementenhal Gorinchem. Tijdens de beurs staan kennisoverdracht en innovatie centraal. Boom in Business doet een greep uit het aanbod van de vijfhonderd exposanten. Zo komt DCM met de innovatie DCM Instant TD Minigran, en stelt ICL Specialty Fertilizers de meststof 'Osmocote - perfecte timing, perfecte groei' centraal. Vos Capelle richt zich op de uitdagingen waarvoor de sector staat. Rovero biedt op de beurs een compleet overzicht van zijn productportfolio.


ICL Specialty Fertilizers: focus op perfecte timing, perfecte groei

Tijdens HortiContact 2020 in Gorinchem zal ICL Specialty Fertilizers
bezoekers en relaties bijpraten over 'Osmocote, perfecte timing, perfecte groei'. De timing van het voedingsaanbod door het gebruik van Osmocote biedt immers vele voordelen, stelt Eric Brachter, senior technical salesmanager OH van ICL Specialty Fertilizers Benelux. De onderneming betrekt stand M129.


'Het kweken van "de perfecte plant" heeft alles te maken met de timing van de voedingsafgifte. Dankzij onze geprogrammeerde afgiftetechnologie komen de voedingsstoffen uit Osmocote Exact in elk groeistadium precies op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid vrij. Zo geef je de planten exact wat ze nodig hebben, van beworteling tot afharding', legt Brachter uit.

Osmocote Exact zorgt voor een veilige start. 'Het product verzekert lage EC-waardes bij de start en voldoende voeding voor de ontwikkeling van een goed wortelgestel. De meeste planten hebben aan het begin van de teelt geen voedingsboost nodig. Andere gecoate meststoffen geven soms te vroeg in de teelt te veel voeding af, wat leidt tot groeiachterstand of zelfs uitval.'

Perfect getimede voedingsafgifte

Ook geeft Osmocote Exact voeding op het juiste moment. 'Je realiseert een perfect getimede voedingsafgifte gedurende het hele teeltseizoen. Osmocote Exact draagt bij aan een gezonde plantontwikkeling en probleemloze groei. De voedingsafgifte van andere gecoate meststoffen kan afwijken, met als gevolg een verhoogd risico op slechte gewasontwikkeling en aantastingen.'
Een ander belangrijk kenmerk is het uithoudingsvermogen. 'Osmocote Exact geeft voeding af tot en met het einde van de werkingsduur. Dit is onmisbaar voor een gezond gewas dat goed groeit en op kleur is tot aan het eind van de teelt. Zijn gecoate meststoffen óp' voor het einde van de werkingsduur, dan leidt dit tot zwakke groei, gele bladeren en een niet verkoopbaar gewas'.
Al met al is Osmocote Exact volgens Brachter een uitstekende keuze. 'Maar het kan zoveel meer zijn als het optimaal wordt toepast. Onze deskundige technische adviseurs zijn voortdurend in het veld en leggen bezoeken op locatie af. Zij helpen graag met praktisch advies en optimale bemestingsplannen om zo voor de kweker het beste uit de meststoffen te halen'.


Vos Capelle: focus op uitdagingen waarvoor de sector staat

Ook dit jaar is Vos Capelle weer aanwezig tijdens HortiContact. Vos Capelle staat al meer dan 75 jaar bekend als betrouwbare toeleverancier in de tuinbouw en het openbaar groen, onder leiding van de familie Vos uit Sprang-Capelle. De onderneming adviseert klanten in verschillende sectoren en levert alle producten die nodig zijn voor een gezonde groei van fruit, groente, bomen, planten en gras.

Naast de tuinbouwadviseurs is er ook elke dag een adviseur voor technische vragen aanwezig. De focus van Vos Capelle ligt dit jaar op de uitdagingen waarvoor de sector staat. Het Brabantse bedrijf werkt tijdens de beurs nauw samen met de leveranciers Koppert Biological Systems en Priva. Vos Capelle richt zich hierbij vooral op de scoutapp van Koppert Biological Systems. Dit is een unieke scout-softwareapplicatie om telers te helpen met hun diepgaande programma voor geïntegreerde gewasbescherming. Koppert iPM bestaat uit twee onderdelen: een scout-app en een online dashboard. De scout-app werkt buiten via gps en beschikt over een intuïtieve gebruikersinterface.
Naast deze app wordt er een aantal producten van Priva gepresenteerd.

Benieuwd wat Vos Capelle te vertellen heeft? Blijf even plakken in stand I134.


Rovero: compleet overzicht van productportfolio

Rovero is ook dit jaar weer met een stand vertegenwoordigd op de beurs. De afbeelding toont een impressie van de achterwand met de meest gangbare producten van Rovero voor de Nederlandse markt, zoals folietunnels, fruitoverkappingen en schaduwhallen.
Daarnaast verschijnt er in de stand een aantal banners met beelden van de andere producten van het Raamsdonkveerse bedrijf, zoals de Roll-Air-kas en de Europa-kas. De Roll-Air-kas, die Rovero zelf heeft ontwikkeld, wordt wereldwijd toegepast. De kas is revolutionair omdat deze een volledig te openen dek heeft. Het voordeel voor de kweker is dat hij de plant vanuit de kas kan opkweken en de kas ook kan gebruiken voor het afharden van gewassen. Dat kost minder logistieke handelingen, met als gevolg duurzamer werken. Andere voordelen zijn dat er een buitenklimaat in de kas wordt gecreëerd en dat een beregeningssysteem overbodig is. Rovero is continu bezig om dit systeem door te ontwikkelen, inspelend op de nieuwste behoeften en eisen van de kweker, en dit proces gaat in 2020 gewoon door.
De Europa-kas is een breedkapfoliekas, die dankzij de grote luchtinhoud een stabiel klimaat biedt voor elk gewas. De scherpe prijs-kwaliteitverhouding en de technische hoogstandjes maken deze kas gewild. Sterke kanten van de kas zijn de overvloed aan licht en lucht, de optimale lichtinval en de goede nokluchting.
Ten slotte is ook het complete folderpakket van Rovero verkrijgbaar in stand K150.


Innovatie van DCM: DCM Instant TD Minigran

DCM presenteert dit jaar tijdens de HortiContact-beurs zijn eigen innovatie: DCM Instant TD Minigran. DCM Instant TD is een biostimulant op basis van meerdere Trichoderma-stammen, geënt op plantaardige grondstoffen. Trichoderma versnelt de vrijstelling van nutriënten uit organische grondstoffen, waardoor de opname van deze nutriënten (N, P, K + micronutriënten) verbetert en versnelt. Daarnaast zorgt de toepassing van dit product in de rhizosfeer voor een hogere biodiversiteit en een actiever bodemleven. Dit alles leidt tot een betere beworteling, betere bovengrondse groei, hoger slagingspercentage bij zaaien en stekken, planten van betere kwaliteit en verhoogde weerstand tegen abiotische stress.


Wat maakt DCM Instant TD Minigran zo bijzonder?
Meerdere stammen Trichoderma
Elke Trichoderma heeft zijn eigen biostimulant-werking
De toepassing van DCM Instant TD Minigran in de rhizosfeer zorgt voor een hogere biodiversiteit en een actiever bodemleven.
De plantaardige grondstoffen en het hoge gehalte aan organische stof verbeteren de biologische bodemvruchtbaarheid.
Minigran zorgt voor een perfecte menging in het substraat. Het is ideaal te doseren, zoals alle DCM Minigran-producten met de menglijn.
Minigran is zelfs zeer geschikt voor de kleinste plug- en potmaten.
DCM staat in stand G114.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie


ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER