Schotse whisky bedreigd door verbod op gebruik van veen |
|
|
|
 |
| 40 sec |
Ook in Nederland is de nodige discussie over verbod op veen. Maar het Verenigd Koninkrijk loopt in deze discussie voorop. Wie deze discussie een beetje probeert te volgen weet dat deze eigenlijk niet te volgen is. De stand lijkt nu dat in 2024 er geen veen meer gebruikt mag worden in retail. Daarop volgt een verbod op veen voor professionals in 2028.
De discussie over veen wordt natuurlijk pas interessant als misschien wel het belangrijkste exportproduct van Schotland wordt bedreigd: Schotse whisky. Dit product krijgt in veel gevallen zijn smaak door het stoken van veen tijdens het productieproces van de mout. Peated whisky heeft een rokerige smaak die ontstaat doordat de rook van het open vuur in de mout trekt.
|
Peated whisky heeft een rokerige smaak die ontstaat doordat de rook van het open vuur in de mout trekt.
| |
|
In een artikel op Hortweek UK wordt een woordvoerder van de Scotch Whisky Association geciteerd. In prachtige PR volzinnen meldt deze woordvoerder dat een verbod op het gebruik van veen een onevenredige impact zal hebben op de producenten en toeleveringsketenpartners vanwege de relatief kleine hoeveelheid turf die wordt gebruikt in het moutproces van whisky.
LOGIN
met je e-mailadres om te reageren.
|
|
|
Er zijn nog geen reacties. |
Tip de redactie
|