Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Vernieuwingen in assortiment Alblas Intern Transport

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, donderdag 24 augustus 2023
117 sec


Elektrowagens en onderdelen sneller en uit voorraad leverbaar

Alblas Intern Transport heeft verschillende vernieuwingen doorgevoerd in zijn assortiment elektrische bedrijfsvoertuigen. Zo is de A4-elektrotransportwagen nu ook uit voorraad beschikbaar, zodat de levertijd voor de kweker korter wordt. Ook kan de afnemer indien nodig snel over nieuwe onderdelen en accu's beschikken. Verder is de A3000-elektrotrekker uitgerust met een geheel nieuwe aandrijftechniek en is de Trike 3000-statrekker binnenkort ook leverbaar met een lithiumaccu.

A4-elektrotransportwagen met dubbeldeks aanhangwagen
A4-elektrotransportwagen met dubbeldeks aanhangwagen

A4-elektrotransportwagens

Alblas Intern Transport levert de A4-elektrotransportwagens al geruime tijd. Het bedrijf in Kwintsheul kondigt nu aan dat de bekende A4-elektrowagen per direct ook uit voorraad beschikbaar is, om een korte levertijd te kunnen garanderen. Daarnaast zijn er gebruikte Hawe-vierwielwagens verkrijgbaar, die Alblas zelf renoveert en die dus weer jaren meekunnen.
'Omdat we over onderdelen beschikken en kennis van deze voertuigen hebben, kunnen we klanten zo nodig ook voorzien van onderdelen en accu's', laat Arjan Alblas weten. 'Deze wagens zijn gemaakt voor de kwekerij en zijn volledig elektrisch. Ze zijn eenvoudig te laden met de meegeleverde 220V- acculader. Mede door het lage eigen gewicht en de brede banden in combinatie met een meesturende aanhangwagen zijn de elektrisch aangedreven voertuigen uitermate geschikt voor gebruik op de kwekerij. Zo kunnen er diverse teeltlagen vervoerd worden met beperkte ruimte.'


A4-elektrotransportwagen
De meesturende aanhangwagens zijn symmetrisch en dus aan beide kanten koppelbaar, zodat er op de kwekerij niet gedraaid hoeft te worden. De trekstang kan daarom aan beide kanten gekoppeld worden. Doordat de aanhangwagens voorzien zijn van twee draaikransen, zijn ze meesturend en spoorvolgend. Zo kan de kweker ook op smallere paden uit de voeten.
De standaardafmetingen zijn 2,50 m lengte bij 1,25 m breedte, maar maatwerk is ook mogelijk. 'Ook kunnen we een aanhangwagen dubbeldeks leveren, waardoor er twee keer zoveel kan worden geladen op dezelfde oppervlakte. Hierdoor bespaart de klant op prijs en ruimte.'


Specs

100% elektrisch
Geen CO2-uitstoot
2000W-motor, geïntegreerd in aandrijfas
Laadvermogen tot 1200 kg
Trekkend vermogen tot 2000 kg
Ook leverbaar met meesturende aanhangwagen
Afmetingen laadvloer 2,50 m x 1,25 m
Eigen gewicht slechts 450 kg
Met vier gazonbanden minimale bodemdruk

'Met onze onderdelenvoorraad en kennis van deze voertuigen kunnen we klanten ook voorzien van onderdelen en accu's'

A3000-elektrotrekker

A3000-elektrotrekker

De A3000-elektrotrekker is voorzien van geheel nieuwe techniek, met een onderhoudsvrije 3000W-elektromotor zonder koolborstels die is geïntegreerd in de aandrijfas. Het maximale trekvermogen bedraagt maar liefst 5000 kg. De elektrotrekker heeft een laag eigen gewicht van 500 à 600 kg, afhankelijk van het accupakket. In combinatie met de brede luchtbanden met gazonprofiel is deze trekker dus ook geschikt om te rijden over onverhard terrein of over een ondervloer van doek met lava.


Statrekker Trike 3000

De Trike 3000 is met een trekvermogen tot 3300 kg zeer sterk en compact. De doorrijbreedte bedraagt slechts 80 cm en het eigen gewicht maar 250 kg. De statrekker kan dan ook probleemloos over doek bewegen om zo dicht mogelijk bij de planten te komen. Verder is de trekker uitgerust met een onderhoudsvrije accuset, waarvoor een 220V-lader wordt meegeleverd. De Trike 3000 is eventueel ook te gebruiken als looptrekker door de verstelbare stuurstang naar voren te klappen. Handig zijn voorts de snelle op- en afstap en de zeer korte draaicirkel. Een pre is dat de trekker onderhoudsvrij is. Wel moet de gebruiker de accu tijdig laden. De Trike 3000 is ook in combinatie met de spoorvolgende aanhangwagen te gebruiken, die we op maat kunnen leveren. De statrekker is nieuw uit voorraad leverbaar.
Een belangrijke upgrade is dat de trekker binnenkort ook leverbaar is met een lithiumaccu. Voordelen van lithium zijn de mogelijkheid om tussentijds te laden, de lange levensduur van de onderhoudsvrije accu, het lage gewicht en de afwezigheid van vloeistoffen.


Trike 3000-statrekker met dubbeldeks aanhangwagen
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER