Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Terugblik: de best gelezen artikelen van Boom in Business in 2023

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, donderdag 21 december 2023
127 sec


Het einde van het jaar nadert en zoals altijd blikt vakblad Boom in Business terug op het afgelopen jaar, aan de hand van de tien meestgelezen nieuwsberichten en artikelen.

Greenfluencer-kandiaat 2022 Jan de Vries
Greenfluencer-kandiaat 2022 Jan de Vries

1. Toch op nummer één

Jan de Vries (bekend van onder meer Boot & Dart en PlantariumGroen-Direkt) won weliswaar niet de titel Greenfluencer 2022, maar het interview met hem als Greenfluencer-genomineerde werd wel het meest gelezen. Hij kan met recht een boegbeeld binnen de boomkwekerijsector worden genoemd.


LEES OOK

2. Boomkwekers Midden-Brabant niet aan de zijlijn

Op 2 een club van boomkwekers in de omgeving Haaren-Udenhout. In verschillende gebiedsplannen voor het toekomstige landschap in Midden-Brabant zagen ze de boomkwekerij nauwelijks terug. Terwijl de sector hier toch een factor van belang is en een groene bijdrage levert aan het landschap. Met Treeport Midden-Brabant zetten ze zichzelf letterlijk en figuurlijk op de kaart.


LEES OOK

3. Techniekdag in beeld

Veel mensen waren benieuwd wat er te zien was op de Techniekdag Boomteelt in Zundert, op 13 juli bij Den Eldert. We zetten zo veel mogelijk machines op een rijtje met een foto. Treeport Zundert organiseerde de dag in samenwerking met het project Schoon Water, vakbeurs GrootGroenPlus (KwekersBode) en Delphy.


LEES OOK

4. Voetbalveld voor logistiek

Een loods zo groot als een voetbalveld, dat is het nieuwe logistiek centrum van Boot & Dart in Zundert. Met een hoogte van 6 meter is het ook nog eens een kolos, echter met een vriendelijke uitstraling dankzij de laagbouw ervoor, die eruit ziet als een kassencomplex. Boom in Business kreeg een rondleiding van directeur Albert de Vries.


LEES OOK

5. Geen sprookje

Hoe doen ze dat toch? Moeten veel lezers van Boom in Business gedacht hebben. Dertig miljoen kwalitatief goede en uniforme stekken per jaar, en dat geproduceerd door mensen die extra ondersteuning naar werk nodig hebben. IBN is dan ook niet zomaar een stekbedrijf. We mochten meekijken met directeur Frank van den Bergh.


LEES OOK

6. Fotoverslag GrootGroenPlus

Vakbeurs GrootGroenPlus trekt begin oktober van elk jaar niet alleen veel exposanten en bezoekers, de fotoverslagen in Boom in Business trekken ook nog eens veel lezers. In dit verslag zien we onder meer vormbomen, slimme trays, draadrekken, snoeimachines, nieuwe cultivars en zelfs oude fruitbomen voorbij komen. Ook aan het einde van het jaar kijken we graag nog een keertje rond.


LEES OOK
Fotoverslag tweede dag GrootGroenPlus
05-10-2023 | NIEUWS
275 sec

7. Minicongres 'minder veen'

Spraakmakend was het minicongres - dat eigenlijk bedoeld was als bescheiden forumdiscussie, maar al snel uit de hand liep - over het onderwerp 'minder veen in de boomkwekerij'. Daar hadden veel mensen interesse in, en bijna net zo veel hadden er iets over te vertellen.


LEES OOK

8. Afscheid van rupsen

We luiden straks met veel kabaal het oude jaar uit, maar ook van rupsen in de teelt nemen we graag zo snel mogelijk afscheid. Het middel Proclaim van Syngenta bleek verrassend snel af te rekenen met de bladvretende diertjes, zo vertelde kweker Stefan Bartelen in een praktijkverhaal.


LEES OOK

9. Volgende generatie

In meerdere series hadden we aandacht voor bedrijfsopvolging, een onderwerp dat leeft in de sector. Een verhaal dat er voor velen uitspringt is dat van boomkwekerij E. de Jong in Dongen. Om het bedrijf over te dragen aan 'onze Luc en onze Jacco', werken Erwin en Janny de Jong de komende jaren samen met hun zoons in een maatschap. Als opstap om de vijftig hectare definitief over te dragen op de volgende generatie.


LEES OOK
Diepgeworteld in Dongen
27-09-2023 | ARTIKEL
279 sec

10. Vooruitblik en terugblik

Het tiende artikel van deze terugblik stamt uit januari van dit jaar, waarin Laxsjon Plants met Adrie Janssen vooruitblikt (en ook een beetje achterom kijkt) over onder meer boomzaden, autochtoon plantmateriaal, de kansen op de Ierse en Britse markt en de uitbreiding van het commerciële team.


LEES OOK

Terugkijken op de terugblik

Ook aan het einde van 2022 maakten we een terugblik. Daarin de tien artikelen die in dat jaar de meeste lezers trokken. Hieronder is het nog eens te bekijken.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER