Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Modiform lanceert trays van 'puur' materiaal: Pristine

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, vrijdag 25 november 2022
67 sec


Volledig gerecycled materiaal zonder toevoegingen

De Pristine trays van Modiform worden geproduceerd van volledig gerecycled polystyreen (PS) zonder kleurstoftoevoegingen. John van der Maarel, sales director Modiform: 'Wij zijn trots op de deze innovatieve stap. Met de Pristine tray als standaard tray zetten wij een grote stap vooruit naar een duurzame tuinbouw.'

Pristine: pure, gerecyclede PS zonder toevoegingen
Pristine: pure, gerecyclede PS zonder toevoegingen

Het woord pristine betekent puur, ongerept. Een toepasselijke naam, omdat de trays gemaakt zijn van gerecycled materiaal in de zuiverste vorm. Waar voorheen de kleur van een nieuwe tray werd bijgestuurd met een kleine hoeveelheid kleuradditief, heeft Modiform besloten deze achterwege te laten. Hierdoor kan er tintverschil ontstaan tijdens de diverse productiemomenten, niet binnen een productierun. Een tray zal over het algemeen zwart ogen, maar kan ook donkergrijs lijken.
Lisa van Koningsveld, teamleider productmanagement bij Modiform, legt uit: 'De uniforme kleur diepzwart is niet meer de norm, juist een mogelijke kleine afwijking laat zien dat het een duurzaam product is. Dit betekent niet dat trays gevlekt zijn. De verwachting is dat in de loop der tijd de kleur lichter zal worden. Pristine trays zijn dezelfde trays zoals klanten van ons gewend zijn; goede kwaliteit, alleen nu zonder de glanslaag, voor dezelfde prijs, maar veel duurzamer.'Transitie binnen een jaar

Modiform zet al sinds maart Pristine trays - nog met de glansslaag - in bij het retoursysteem TrayC in Duitsland. De komende tijd zullen ook de andere transporttrays zonder kleurtoevoegingen en glanslaag van de band rollen. Later volgen de kweektrays. Mochten kwekers voorop willen lopen in deze duurzame omslag, dan kunnen ze met hun kweektrays op aanvraag eerder overstappen op Pristine. De transitieperiode om alle trays uit te voeren in Pristine zal naar verwachting binnen een jaar plaats vinden.


'Pristine maakt het kwekers makkelijker om duurzaam te ondernemen, het gaat automatisch'

Pristine wordt de standaard voor transport- en kweektrays

Closed Loop Commitment

Een Pristine tray bevat geen nieuw plastic of extra kleurstof. De gebruikte PS-trays worden opgehaald bij kwekers. Kwekers kunnen daar een marktconforme vergoeding voor ontvangen. De PS-trays worden intern gerecycled bij Modiform en verwerkt tot nieuwe gerecyclede en recyclebare producten. Op deze manier wordt de materialenkringloop gesloten.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER