Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Techniekdag Boomteelt Zundert: wat is er allemaal te zien?

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, zondag 2 juli 2023
56 sec


Stamdiktemeting, slim spuiten, wieden met diepteregeling en meer

Op donderdag 13 juli vindt bij Boomkwekerij Den Eldert in Zundert de Techniekdag Boomteelt plaats. Treeport Zundert organiseert de dag in samenwerking met het project Schoon Water, vakbeurs GrootGroenPlus (KwekersBode) en Delphy. De Techniekdag is een must voor boomtelers die interesse hebben in mechanisatie en zich willen oriënteren op de nieuwste digitale technieken. Machinebouwers geven demonstraties met de meest relevante machines.

Demonstratie stamdiktemeter van AgroWizard
Demonstratie stamdiktemeter van AgroWizard

Hieronder een impressie van wat er zoal te zien en te doen is. Verder is er een presentatie (door Delphy) van het beste uit het Project Schoon Water voor een gezonde en duurzame boomteelt.

Techniekdeelnemers zijn Nouws Mechanisatie, AgroWizard, OdV Techniek, BasRijs, Abemec, De Bruijn Mechansatie, Schrauwen Machinebouw, W. Huijbregts, Elco Machinebouw en Gebr. Ezendam.

Schrauwen Machinebouw demonstreert een sorteermachine voor bos en haagplantsoen. De machine sorteert de planten op lengte en dikte.
De Basrijs kuilplantmachine is ontwikkeld om (bundels) plantgoed direct vanuit ferropallets mooi recht en uniform in een plantsleuf uit te planten.
Precisielandbouwbedrijf AgroWizard demonstreert haar stamdiktemeter, die na introductie in 2022 door een groeiend aantal laan- en vruchtboomtelers in gebruik is genomen.
LEES OOK

APV Wiedeg van W. Huijbregts
Deze APV wiedeg heeft een werkbreedte van 750cm, waardoor de capaciteit enorm is. Hydraulisch is de druk op de bodem traploos te verstellen wat ervoor zorgt dat er door gevoelige planten al vroeg gereden kan worden. De machine heeft ten opzichte van vorig jaar een hogere werkhoogte gekregen.W. Huijbregts neemt ook deze schoffel mee.
Deze complete schoffelmachine, geproduceerd door Erwin Delcroix en De Bruijn Mechanisatie heeft een werkbreedte van 3 bedden. Voor zowel 3, 4 als 5 rijen teelt is deze inzetbaar met onder andere camerabesturing voor het volgen van de rijen. Ook deze schoffel heeft diverse updates en verbeteringen ten opzichte van vorig jaar.


De AgXeed AgBot 2.055W4 van Nouws Mechanisatie is een autonome wieltractor. De AgBot kan volledig autonoom diverse landwerkzaamheden uitvoeren met werktuigen die nu aan de normale tractoren worden gebruikt.
Bodemvolgende aangedreven wiedeg van Elco Machinebouw voor onkruidbestrijding kleine planten en zaailingen.
Bekijk de video om de wiedeg in actie te zien.


De Weed Profi schoffelmachine voor in de laanboomkwekerij en fruitteelt van OdV: door een uiterst lichte voeler met sensor kan er tussen dunne stammen geschoffeld worden.
Nieuwe Globus E trike ETK2000 van Gebr. Ezendam, met grotere, krachtigere wielen en vernieuwde accutechnologie; genoeg voor 10 uur schoffelen, voor geïntegreerde gewasverzorging.
De EcoRobotix ARA van Abemec detecteert onkruiden en gewassen door middel van Artificial Intelligence en bespuit deze in dezelfde werkgang op plantniveau met negentig procent middelbesparing tot gevolg.
Naio Orio elektrische werktuigendrager met cameragestuurde schoffel van Abemec.

Praktische informatie Techniekdag Boomteelt

Datum: donderdag 13 juli 2023
Locatie: Boomkwekerij Den Eldert, Eldertstraat 16, Zundert
Ontvangst: 12.30 tot 12.45 uur
Demonstraties: 13.00 tot 17.00 uur
Aanmelden is niet nodig.

LEES OOK
Techniekdag Boomteelt in Zundert
11-04-2023 | AGENDA
21 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER