Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Van Tuijl wil groeien met cash-and-carry voor boomkweker

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, dinsdag 7 november 2023
118 sec


Breed assortiment materialen en gereedschap in magazijn te Opheusden

Van Tuijl is vooral bekend van de productie en levering van gerecyclede trays en potten voor de boomkwekerij en tuinbouw. Maar wat menigeen misschien nog niet weet, is dat het bedrijf in Opheusden een cash-and-carry-vestiging heeft, die van alles biedt om het werk van de boomkweker gemakkelijker te maken. Naast de hoofdmoot, tonkin-bamboestokken en sticks, varieert dat van werkhandschoenen tot bindbuis en jute. Om de groeiambities hierin kracht bij te zetten, breidt Van Tuijl uit met een nieuwe hal in Opheusden.

Het cash-and-carry-depot in Opheusden
Het cash-and-carry-depot in Opheusden

Naast de productie en levering van gerecyclede trays en potten heeft Van Tuijl een cash-and-carry-afdeling met een breed pakket materialen en gereedschappen voor de boomkwekerij, van draadkorven tot bamboestokken. Dit magazijn is te vinden op de locatie in Opheusden van Van Tuijl. Het merendeel wordt gevormd door het brede assortiment sticks, dat deels is gericht op de tuinbouw en deels op de boomkwekerij en fruitteelt. Voor de tuinbouw levert de onderneming, die ook een vestiging in Haaften heeft, de zogeheten splitbamboe, die maatvast en uniform is en zich geautomatiseerd laat verwerken, wat belangrijk is in de tuinbouw. De boomkwekerij kan bij Van Tuijl terecht voor bamboestokken of zogenaamde tonkinstokken - een verzamelnaam voor 200 maten dunne bamboe.

Bamboestokken zijn de corebusiness

Service op één

Naast de sticks levert Van Tuijl allerhande materialen en gereedschappen die de kweker gebruikt, gericht op het seizoen. Zo is er bindbuis verkrijgbaar, die wordt gebruikt om de stok aan de boom vast te maken, evenals de volumeproducten jute en grotere potten voor de boomkweker, zoals Italiaanse potten met een meter doorsnede. 'Alles waar een plant in groeit of mee ondersteund wordt, is bij Van Tuijl te vinden', zegt Leendert van Tuijl, die verantwoordelijk is voor het afhaaldepot in Opheusden.


'Alles waar een plant in groeit of mee ondersteund wordt, is bij Van Tuijl te vinden'

'Wij willen de belangen van de kwekers behartigen en daarbij staat service op nummer één. We garanderen korte levertijden en met ons eigen transport kunnen wij snel en efficiënt leveren vanuit ons magazijn. Het is ook mogelijk om direct de gewenste producten mee te nemen', laat Van Tuijl weten.
'Sinds 2010 verkopen we bamboestokken en de kleinere sticks voor orchideeën en dergelijke. In 2016 zijn we begonnen met alle producten voor de boomkwekerij, zoals kluitelastiek, een eigen lijn draadkorven, Treefix en jute, die we zelf hebben opgezet. Ook bieden we allerlei handgereedschap, zoals snoeischaren, schoffels en harken, evenals hand- en werkschoenen en regenpakken. We hebben eigenlijke een totaalplaatje voor de boomkwekerij te koop.'


Uitbreiding

'In 2019 hebben we een nieuw pand laten bouwen in Opheusden; daar zijn we met de hele afdeling naartoe verhuisd. Hier is een echt afhaaldepot voor de boomkwekerij gevestigd, in het hart van boomkwekersregio Opheusden. Gemakkelijk bereikbaar voor de klanten daar. Maar bij grote volumes is het ook mogelijk dat er per vrachtwagen wordt bezorgd bij de kweker. Dit is juist voor regio's als Boskoop en Zundert gemakkelijk. Ook in België hebben we klanten. Onze ambitie is om deze service naar landen als Noorwegen en Engeland uit te breiden', vertelt Van Tuijl.
Om aan deze groeiambities te kunnen voldoen, wordt de vestiging in Opheusden uitgebreid met een nieuwe hal. In dit kader wordt tevens de website van Van Tuijl (www.vth.nl ) vernieuwd met een actueel overzicht van alle producten voor de boomkwekerij. 'We merken dat er een groeiende behoefte aan is. Mensen kunnen à la minute bij ons langskomen of even van tevoren bellen; dan zorgen wij dat het product klaarligt. We zien ook nog mogelijkheden om het assortiment uit te breiden met nieuwe producten als we ergens tegenaan lopen.'


Een ruim assortiment van gereedschappen
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
ISU Summer Days van 11-15 augustus 2024 in Angers, Frankrijk
zondag 11 augustus 2024
t/m woensdag 14 augustus 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Innovatiedag Opheusden
woensdag 4 september 2024
Innovatiedag Horst a/d Maas
donderdag 5 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER